Betekenis van: Vlogger

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een vlogger?

Een vlogger is een persoon die zijn dagelijkse leven filmt en die met heel de wereld deelt op YouTube of ander streaming diensten. Met een vlog creëer je hetzelfde content als bij een blog. Dat komt doordat de content niet specifiek is en geen gedachte achter zit. Een vlog is bij ieder persoon uniek, omdat het alleen over de persoon gaat die het filmt.

Bloggen is het schrijven van een tekst over iets wat je leuk vindt om te schrijven. Het filmen hiervan noem je vloggen. Vlogs maken is de laatste tijden heel erg populair. Door de betaalbare camera apparatuur en gebruiksvriendelijke Edith programma’s is iedereen instaat om een vlog te maken.

Waarom vloggen?

Een vlog maken kan ontstaan door dat je een heel avontuurlijk leven hebt wat heel erg interessant zou kunnen zijn voor mensen. Het kan ook zijn dat je het leuk vindt om aandacht te krijgen van andere. Op deze manier zijn er verschillende redenen om te vloggen. Populaire vloggers krijgen niet alleen veel views zijn creëren met vloggen ook een nieuw inkomen. Dat kan met betaald partnerschap of eigen merchandise. Door de hoeveelheid content die vloggers creëren op verschillende mediakanalen, ligt er veel druk op de schouders van vloggers.

Voor – en nadelen

Als vlogger die miljoenen abonnees heeft met veel volgers op de mediakanalen ben je gelijk een voorbeeldfunctie. Een populaire vlogger heeft invloed op de samenleving. Een persoon die een groot bereik heeft noem je een influencer. Als influencer sta je in de spotlight maar dat heeft zo zijn nadelen. Je wordt overal herkent waardoor je weinig privacy hebt. Je kan regelmatig in het nieuws komen zowel positief als negatief. Negatieve berichten die over een influencer gaan kan heel veel invloed hebben op die persoon zijn leven. Het kan financiële effecten hebben en dat andere bedrijven en mensen niet met je samen willen werken. Zo heeft alles zijn voor – en nadelen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist