Betekenis van: Visitekaartje

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een visitekaart?

Een visitekaartje is een kaart met informatie en contact gegevens van een bedrijf of organisatie die je kan delen met andere. Je geeft een naamkaartje zodat consumenten contact met je opnemen. Een naamkaartje is een promotiemiddel dat wordt gebruikt voor algemene huisstijl.

Wanneer je een verkoopgesprek voert met consumenten is het best handig om een visitekaartje bij je te hebben. Als het verkoopgesprek niet tot een sale lijdt kan je een naamkaartje achterlaten bij de consument mocht diegene van gedachten veranderen. Een naamkaartje wordt meestal vooraf gedrukt. Dat is het handig en snel. Een naamkaartje wordt meestal gemaakt door mensen met grafische kwaliteiten. Je kan online ook zelf een visitekaart ontwerpen en vormgeven en die laten drukken door een drukkerij.

Inhoud van een visitekaartje

Op een naamkaartje staan er verschillende aspecten zoals:

  • Naam van de onderneming
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Bezoekadres
  • Website van het bedrijf
  • Sociale mediakanalen waar zij op te vinden zijn
  • Een slogan

De voordelen van een naamkaartje

Een naamkaart is dubbelzijdig. Je kan aan beide kanten informatie vinden. Het is de bedoeling dat een naamkaatje niet gekreukeld of vies is wanneer je het aan een consument geeft. Daarom worden naamkaartjes met dik papier gedrukt en krijgen ze een hoesje.

Een visitekaart is een snelle manier om je gegevens te geven aan een consument. Je laat met zo een kaart zien wie je bent, wat je doet en hoe iemand met jou in contact kan komen. Een visitekaart is er altijd. Je hebt geen internet bij nodig. Je kan altijd je gegevens makkelijk overhandigen aan consumenten.  Een naam kaart is een goede promotiemiddel die je overal kan gebruiken. Als je visite kaart goed uitziet een heel erg uniek is, ben je meestal binnen. Om ervoor te zorgen dat iemand een visitekaartje aanneemt is het wel belangrijk dat je communicatief vaardig bent.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist