Betekenis van: Visie

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is visie?

Visie beschrijft waar je voor staat en wat je belangrijk vindt. Je visie is de reden waarom een organisatie bestaat. Bovendien beschrijft het ook hoe je naar de toekomst kijkt en wat je wilt bereiken. Met een visie krijg je antwoord op twee vragen. Deze vragen zijn wat wil ik zijn en waar geloof ik in? Een missie ondersteunt een visie. Met een missie omschrijf je waarom je als bedrijf. De missie geeft antwoord op wat je bedrijf doet? Je beschrijft dus primaire functies of een opdracht.

Waarom is het belangrijk?

Een droom is het mentale beeld wat je wilt hebben over een decennia. Het is dat je ergens hoop in hebt en ervan droomt om het te kunnen realiseren. Het is iets moois wat elke onderneming heeft. Iedereen heeft wel een droom of hoop. Dat hebben organisaties en bedrijven ook. Op zakelijk gebied en privé leven heb je een doel nodig. Het zorgt ervoor dat je duidelijk voor jezelf kan beschrijven wat je wilt bereiken en wat je nodig hebt om het te realiseren. Stel je voor je wilt een sterk lichaam en sportief uitzien, weetje dat je goed moet slapen, sporten en eten. Het is een goed hulpmiddel om je doelen te bereiken daarom versterken missie en visie elkaar. Alle succes volle mensen hebben kennis gemaakt in hun leven met doelen. Op deze manier hebben zij resultaten mee geboekt.

visie

Hoe bedenk je een visie?

Wanneer je een strategie maakt voor je organisatie omschrijf je ga je bedenken op welke manier je organisatie zaken inzet op lange termijn. Om een visie te realiseren ga je brainstormen. Je vraagt je zelf af wat een gemeenschappelijke droom is om naar te streven? Waar wil je over 10 jaar staan en bereikt hebben? Wat voor inkomen heb je over 10 jaar? Waarom wil je dit allemaal bereiken?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist