Betekenis van: Vimeo

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is Vimeo?

Vimeo is een webpagina waar je filmpjes van je zelf kan uploaden en met andere mensen kan delen en bekijken. Deze platform lijk heel erg op YouTube. Je kan net zoals bij YouTube gratis gebruik maken van Vimeo. Maar toch is het niet helemaal kosteloos. Je kan per jaar tot 25 GB video uploaden. Als je meer mogelijkheden zou willen moet je een jaarlijks abonnement betalen.

Verschil tussen Vimeo en YouTube

Deze video platform is een website waar je filmpjes kan uploaden en bekijken. Deze videoplatform is in 2004 opgezet. Het is opgezet door professionele filmers die hun filmpjes wouden delen met hun aanhangers. Deze video platform lijk heel erg op YouTube. Toch zijn beide platformen uniek op hun eigen manier.

YouTube is een van de grootse video platformen wereldwijd. Op YouTube zijn er tegenwoordig heel veel reclames te zien. Daarentegen is dat niet bij Vimeo. Dit is ook een van de grootste verschillen tussen deze twee platformen. Daarom is vimeo gebruiksvriendelijker dan YouTube. Vimeo video’s hebben meestal een hoger kwaliteit beeldmateriaal. De doelgroep is ouder waardoor er serieuze commentaren worden geplaatst. Daarnaast is deze platform heel erg veilig om te gebruiken. Want je hoeft je filmpjes niet te verbergen net als bij Youtube. Je filmpjes worden beveiligd door een wachtwoord. Daaruit volgt dat Deze platform veiliger is dan YouTube.

Kost het geld?

Zoals vermeld krijg je elke jaar 25 GB gratis om video’s uploaden. Mocht je meer geheugen willen moet je een jaarlijks abonnement betalen. Deze abonnement kost 59,95 Dollar per jaar. Je krijgt dan van deze platform 250 GB extra.

Kan je streamen met Vimeo?

In Playstore en App store kan je de app vinden. Met de app kan je filmpjes stream op een ander beeldscherm met een Chromecast. Chromecast is een streaming apparaat die je aankan sluiten aan een tv die niet smart is.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist