Betekenis van: Videomarketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is videomarketing?

Videomarketing is het inzetten van een video om de naamsbekendheid van je onderneming te verhogen of een product/dienst te promoten. Videomarketing kan je op verschillenden kanalen doen. Neem als voorbeeld je eigen website, Instagram, Facebook of natuurlijk YouTube. De meeste bedrijven maken gebruik van videomarketing. Video marketing is een relevante marketing techniek. Daarom maken heel veel organisatie gebruik van.

Een video is een zeer handige middel. Het wordt gezien en gehoord. Je kan een verhaal vertellen in een video. Deze middel zorgt voor traffic. Door een unieke video kan het website bezoek stijgen. Daardoor kan het zijn dat je meer producten of diensten gaat verkopen. Je kan een video voor verschillende doeleindes gebruiken. Bijvoorbeeld een instructie filmpje voor een instructie video.

Video statistieken

Videomarketing is heel erg belangrijk voor elke onderneming. Als je geen video’s maakt als beddrijf is de kans groot dat je door andere bedrijven wordt ingehaald. Doorndat je een authentiek filmpje maakt met hoge kwaliteit. Wordt het door veel mensen gezien. Video marketing is en blijft een moeilijk onderwerp voor een onderneming. Omdat het kosten met zich meebrengt wordt er goed nagedacht voordat een bedrijf een video maakt. Gemiddeld zitten mensen 40 minuten per dag op facebook en 30% van die mensen kijkt naar filmpjes. Facebook met 8 miljard video’s elke dag. Het organische bereik zit op 135% meer dan de normale posts. YouTube heeft meer dan een miljard gebruikers.

Waarom moet je videomarketing gebruiken?

Daarom is het heel erg relevant voor een onderneming om te investeren in videomarketing. door een unieke video te schieten kan je een groot bereik creëren. Dat kan alleen maar meer worden hoe meer je in videomarketing investeert. Met de juiste strategie kan je je naamsbekendheid verhogen. Op deze manier kan meer klanten krijgen. Meer klanten betekent ook meer conversie.  

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist