Betekenis van: Video

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een video?

Een video is een bewegende techniek van beelden. Een video kan je opnemen en opnieuw afspelen. Je geeft beelden in een elektronisch signaal weer. Je geeft realistische bewegingen een beeld en naast dat kan je ook geluid aan toevoegen. Video betekent in het latijns ´´zien´´. Een filmpje is meestal wat leuker om naar te kijken dan een foto of tekst. Het trekt meteen de aandacht van de gebruiker. Omdat het bewegende beelden zijn is het leuker om naar te kijken. Een filmpje is makkelijker te begrijpen. Je hebt beeld en geluid. Dat zorgt ervoor dat brengt emotie naar voren. filmpjes worden tegenwoordig op verschillende platformen gemaakt zoals YouTube, TikTok en Instagram.

Verschil tussen een video en film

Verschil tussen een film en een video is dat je bij een film een verhaal wilt vertellen met visuele beelden. Een video is meestal korter dan een film. Een film kan meestal minimaal 90 minuten duren. De kwaliteit van een film is meestal hoger dan bij een video omdat er duurder apparatuur wordt gebruikt om een film op te nemen. Als je een film maakt zijn er meestal veel mensen bij betrokken.

Soorten filmpjes

Er zijn 18 verschillende soorten video´s die je kan maken. Je kan bijvoorbeeld een zakelijke filmpje maken voor een bedrijf. Op YouTube zie je heel veel verschillende soorten video´s. Op YouTube zie bijvoorbeeld filmpjes waarbij een product of dienst wordt tentoongesteld. YouTubers zijn mensen die filmpjes maken en die op YouTube plaatsen.  

Er zijn verschillende soorten YouTubers die verschillende soorten content maken. Je hebt vloggers die hun dagelijks leven filmen. Je hebt YouTubers die een review geven over een product of diens en plaats. Maar je hebt ook gamers die laten zien hoe zij spel spelen. Zo zijn er verschillende soorten filmpjes wat je kan maken.

Online Marketing uitbesteden?

Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.

    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist