Betekenis van: Video Advertenties

« Terug naar Marketing Begrippen

Een videoadvertentie is een korte advertentie die voor of tijdens een televisieprogramma wordt afgespeeld. Het bestaat meestal uit een commercial van 30 seconden die voor of na de start van het programma draait. Videoadvertenties worden vaak door adverteerders gebruikt om producten en diensten te promoten.

Video advertenties zijn een uitstekende manier om je bedrijf op bijvoorbeeld YouTube te promoten. Ze zijn ook een geweldige manier om jouw publiek erbij te betrekken en relaties met hen op te bouwen.

Kies een goed onderwerp

Je moet een onderwerp kiezen dat je publiek interesseert. Als je iets verkoopt, kun je overwegen een onderwerp te kiezen dat verband houdt met jouw product. Wanneer je echter mensen probeert te informeren over een bepaald onderwerp, wil je misschien een onderwerp kiezen dat relevant is voor jouw publiek.

Schrijf een script voor je advertentie

Nadat je een onderwerp hebt gekozen, schrijf je een kort script waarin je beschrijft wat je wilt zeggen. Dit zal je helpen bepalen of je video langer of korter moet zijn dan normaal.

Als je een video advertentie voor je bedrijf wilt maken, moet je nadenken over het type inhoud dat je wilt opnemen. Als je bijvoorbeeld kleding verkoopt, kun je overwegen een modeshow te maken met modellen die jouw kleding dragen. Of, als je interieurartikelen verkoopt, kun je een doe-het-zelf-tutorial maken waarin mensen zien hoe ze een meubelstuk in elkaar moeten zetten. Waar je ook op focust, onthoud dat je altijd je publiek in gedachten moet houden. Je wilt niet te veel over jezelf praten; in plaats daarvan wil je informatie delen die nuttig voor hen is.

Youtube Ads

Er zijn drie hoofd advertentietypen beschikbaar op YouTube: preroll, midroll en postroll. Preroll-advertenties worden vóór het begin van een video weergegeven, terwijl midroll-advertenties halverwege een video worden afgespeeld. Postroll-advertenties verschijnen na het einde van een video.

Als je de inkomsten uit YouTube-advertenties wilt maximaliseren, moet je een advertentietype kiezen dat aan jouw behoeften voldoet. Wil je bijvoorbeeld jouw bedrijf promoten, moet je preroll-advertenties gebruiken. Maar als je naamsbekendheid wilt opbouwen, moet je midroll-advertenties gebruiken. En als je de betrokkenheid wilt vergroten, moet je postroll-advertenties gebruiken.

video advertentie

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist