Betekenis van: Verzendlijst

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een verzendlijst?

Een verzendlijst is een tabel. In deze lijst staan de adressen die hetzelfde bericht zullen ontvangen. Deze lijsten worden bijvoorbeeld gebruikt om drukwerk te verzenden naar adressen. Dit kan ook een lijst zijn voor een mailing. Als dezelfde berichten naar een grote aantal contacten gestuurd worden, wordt er een verzendlijst gemaakt voor dit groep. Je kunt zo een verzendlijst maken op Excel of Word. Op deze lijst staan gegevens van de mensen die een bericht ontvangen. Neem als voorbeeld naam, telefoonnummer en natuurlijk het adres.

Verzendlijst op Whatsapp

Een nieuwe online massa verzending wat tegenwoordig gebruikt wordt is Whatsapp. Je het voor versturen van een bericht naar een ontvanger alleen een 06 nummer nodig. Daarnaast kun je ook een bericht versturen naar een groot groep. Dit wordt gedaan zonder dat de gebruiker kunt zien dat het bericht naar een grote groep gestuurd wordt. Dit soort berichten komen ook niet betrouwbaar over omdat er ook heel veel wordt gefraudeerd op Whatsapp. Fraudeurs versturen spam berichten naar gebruikers om financiële transacties te krijgen.

Hoe maak je een lijst op Whatsapp?

Dit zijn de stappen die je moet volgen om een verzendlijst te maken op je iPhone:

  • Open Whatsapp
  • Als je je Whatsapp geopend hebt ga je naar het overzicht
  • Als je op de begin pagina bent tik je bovenaan het overzicht op de knopje ‘verzendlijst’.
  • Daarna druk je op het knop nieuwe lijst.
  • Tik dan op de contacten die je aan de verzendlijst wilt toevoegen.
  • Als je dit gedaan hebt druk je op het knopje ‘maak’.

AVG

In 2018 werd de AVG-wetgeving ingevoerd om de definitie van de verwerksovereenkomst te weergeven. Een verzendlijst wordt gebruikt door verschillende externe partijen. Bijvoorbeeld door uitgevers die publicaties verstuurt naar andere opdrachtgevers. Als er informatie wordt gedeeld wat persoonlijk is dient er een verwerkingsovereenkomst aanwezig te zijn om te kunnen zien waar de verantwoordelijkheden van betrokken partijen worden opgenomen. Daarom wordt een verzendlijst eenmalig gebruikt.

Ook interessant

Wat is Telemarketing?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist