Betekenis van: Vertoningsaandeel

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een vertoningsaandeel?

Het vertoningsaandeel wat ook wel in het Engels Impression share genoemd wordt is het percentage vertoningen dat je ads krijgen. Dit kun je berekenen met een formule. Het formule is het aantal vertoningen/het aantal geschikte vertoningen. Als je een advertentie plaats met ‘Marketing Bureau’ zal deze zoekwoord maandelijks tot wel 2000 keer opgezocht worden. Deze advertentie verschijnt dan 500 keer in die maand. Het vertoningspercentage is dan 50%. Vertoningen worden geschat op basis van het aantal factoren. Daaronder valt targetinstellingen en kwaliteit. Vaak zijn er gegevens over vertoningspercentage bijvoorbeeld campagnes en advertentiegroepen of productgroepen.

Waarom is een vertoningsaandeel essentieel?

Het is belangrijk om je vertoningspercentage te verhogen. Hoe hoger de vertoningspercentage des hoe meer conversie je binnen kunt harken. Het is logisch als je een zoekwoord gebruikt met veel volume je niet altijd vertoond wordt. Dit kan komen doordat je niet veel in investeert. Als er meer in investeert zul je merken dat je advertenties vaker op het zoekwoord worden vertoond. Daardoor krijg je meer conversies binnen. Met meer conversies is de kans groot dat je producten of diesnten worden verkocht. Daardoor gaat de omzet percentage omhoog.

Conversie optimaliseren

Als je op zoek bent naar een nieuwe magnetron. Je zoekt het op internet en vergelijkt paar modellen. Daarna bespreek je het met andere en koopt dan de magnetron. Als je besloten hebt om het magnetron te kopen zoek je weer dezelfde zoektermen om het magnetron op te zoeken. Je klikt op de advertentie en bestelt de magnetron. Als je wilt dat je producten verkocht worden heb je voldoende vertoningspercentage nodig. Zo kun je zien wat je koopcyclus is. Het is belangrijk dat je voldoende budget hebt om zichtbaar te zijn. Want als een gebruiker je voor de tweede keer wilt opzoeken is de kans groot dat je niet gezien wordt.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist