Betekenis van: Vertoningen

« Terug naar Marketing Begrippen

Vertoningen is het aantal keer dat een advertentie bekeken is. Dit

Wat is een vertoning?

Wij spreken van een vertoning wanneer iemand het mijn zijn ogen heeft gezien. Een soortgelijke term is impressie. Dit beschrijft het aantal keer dat het op een beeldscherm vertoond is. Dit wordt binnen Google Analytics bijgehouden. Vaak ook als views. Cost Per Mile (CPM) is de manier dat de kosten worden berekend. Hierbij krijg je kosten per duidenz views. Een impressie wil niet zeggen dat het daadwerkelijk bekeken is. De advertenties kunnen banners zijn maar ook zoekmachine advertenties.

Wel of geen vertoningen?

Bij SEA is het belangrijk te denken aan de content en vormgeving. Want dit zijn factoren die bepalen of de vertoning oplevert. Voor bepaalde bedrijven en organisatie is er niet zomaar een vertoning. Maar word het gezien als impressie:

  • Lange laadtijd: Hier heeft een banner te veel elementen. Waardoor mensen ongeduldig kunnen worden. Daardoor besluiten ze de advertentie af te sluiten. De laadtijd wordt langer. Doordat de advertentie te complex is en veel data inneemt.
  • Slechte positie: Het eerst stuk van een pagina wordt gelijk gezien. Maar mensen scrollen vaak niet helemaal omlaag. Doen zij dat wel, dan zullen zij amper wat hebben opgenomen. Want dit gebeurt vaak in een rap tempo. Dus een advertentie die te ver onderstaat. Heeft niet zo grote kans om gezien te worden
  • Ad-blocker: De advertentie wil weergegeven. Maar het wordt door een ad-blocker niet vertoond. Daardoor ziet de persoon de advertentie niet. Dus is er geen sprake van vertoning.

Er zit een klein verschil. Dit verschil bepaald snel of het een vertoning of impressie is. Maar in theorie is het eigenlijk hetzelfde. Er is veel data dat wordt bijgehouden. Maar om te weten of iemand daadwerkelijk achter een scherm iets heeft gezien is moeilijk. Daarom is het meten van vertoningen niet honderd procent accuraat. Daarom wordt er in de praktijk vaak gekeken naar impressies.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist