Betekenis van: USP

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een USP?

USP staat voor Unique Selling Point. Het is een eigenschap dat jouw bedrijf onderscheidt van andere bedrijven. Een uniek verkoopargument kan ook toegepast worden bij een product of dienst. Daarnaast kan deze term toegepast worden bij personen. Bij een sollicitatiegesprek stel je je zelf voor en vertel je waarom jij aangenomen moet worden en andere sollicitanten niet. Er kan bij een sollicitatie gevraagd worden wat jou uniek maakt en waarom jij aangenomen moet worden.

Een Unqiue Selling Point is heel erg onmisbaar voor een onderneming. Je hebt een Unique Selling Point nodig om je bedrijf op de kaart te zetten. Met de USP laat je zien waar je onderneming voor staat en hoe je bedrijf zich onderscheidt van andere bedrijven. Voor websites zijn Unique Selling Points ook heel relevant. Op heel veel websites kan je de USP al snel vinden op de homepagina. Om je conversie te optimaliseren, is het daarom heel belangrijk om je USP te vermelden in je homepagina.

USP

Wat is UVP

UVP staat voor Unique Value Proposition. De UVP beschrijft een oplossing en een probleem. Om het zo simpel mogelijk uit te leggen is een waarde propositie een verklaring dat laat zien welke voordelen je biedt. Het beschrijft heel precies wat jouw aanbod anders en uniek maakt vergelijken met concurrenten. Deze term kan je daarom linken aan Unique Selling Point.

Wat is UBR?

UBR staat voor Unique Buying Reason. Een Unique Buying Reason is de reden waarom klanten jouw diensten willen hebben en niet naar de concurrenten gaan. Deze term heeft ook een verbinding met USP en UVP. Als je de UBR hebt ben je er nog niet helemaal. Je heb een webshop nodig om je UBR goed te kunnen presenteren. Je kunt je bezoekers vragen om een review achter te laten. Op deze manier kan je de UBR gebruiken.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist