Betekenis van: User interface design

« Terug naar Marketing Begrippen

User interface design zorgt ervoor dat de gebruikers ervaring goed is. Hierbij zijn visuele element zeker van belang. Dit om de gebruiker makkelijk te begeleiden. De basis hiervan bestaat uit drie belangrijke onderdelen. Hier zullen wij u doorheen leiden.

Wat is user interface design?

Het staat voor het ontwerp van de gebruikersomgeving. Interactieve elementen zullen makkelijk en goed gebruikt kunnen worden. Websites willen hiermee de User Experience (UX) verhogen. De basisvoorwaarden hiervoor zijn:

  • Consistentie

Bij de UX is het stukje autopilot belangrijk. Dus er is weinig gedachte bij het gebruiken. Daarom is consistentie belangrijk. Stel je hebt een rode knop ‘verdergaan’ op een pagina. Dit staat rechts onderaan de pagina. Dit wil je graag ook op de andere pagina’s.

  • Intuïtief

Dit zijn interne triggerpoints van mensen. Het zit zowat in ingebakken bij ons. Bij groen denken wij aan iets ‘positiefs’. Iets dat naar rechtsstaat betekent ‘verder’. Het is ingebouwde logica. Dus zet je de knop voor ‘verder’ rechts aan de pagina. En de knop voor ‘terug’ zet je dan links. Zo creëer je een goede user interface design.

  • Snelheid

Niemand houdt van te lang wachtten. Dus wil je zo weinig mogelijk stappen tot het resultaat. Dit wil niet zeggen dat de kwaliteit omlaag gaat. Maar werk je meer op de efficiëntie. Dus zijn de stappen echt nodig in het traject?

Ontwikkeling van de UI

De user interface (UI) is de lay-out van een systeem, applicatie, website of deel van een machine. Van de computers is dit door de decennia heen ontzettend veranderd. In eerste instantie werd input gegeven met behulp van ponskaarten. Het werd in de jaren ’70 vervangen. Zo kan je opdrachten invoeren via een commandoprompt.

Smartphones en Windows en Mac hebben verandering gebracht. De muiscursor kan gebruikt worden om interactieve elementen te gebruiken. Smartphones hebben touchscreen. Wij zijn gewend om opdrachten te geven door middel van aanraking van het scherm. Hierdoor is de user interface design veranderd.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist