Betekenis van: User intent

« Terug naar Marketing Begrippen

User intent is de intentie van een gebruiker. Dit is de eerste stap naar een online strategie. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen informatie, navigatie en transactie. Wij zullen hier dieper op ingaan.

Wat is user intent?

Intentie is wat je wilt bereiken. Je bent op zoek naar een boek. Omdat je het boek wilt kopen. Om zo meer kennis over een bepaald onderwerp te krijgen. Dat is de intentie. Er is veelzijdigheid in de user intent. Vandaar dat organisatie hier veel waarde aan hechten. Omdat het betrekking heeft op de customer journey. Dus wil je voor een aankoop gericht content pushen. De veelzijdigheid is de intentie van een gebruiker op een zoekmachine:

  • Informatie

Iemand wil meer informatie over een dienst, product, hobby, studie etc. Het kan zo breed zijn als je wilt. Daarop zal je dan je content op kunnen aanpassen. Iemand kan zoeken op “wat is een consultant?”. Je kan dan inhoudelijk daar duidelijk antwoord op geven. Als dit inhoudelijk sterk is, kan je bovenaan aan zoekresultaten komen. Waardoor je meer verkeer krijgt naar je website.

  • Navigatie

Iemand wil een specifieke websites opzoeken. Er is ergens interesse. Maar is er nog geen direct een commerciële intentie. De zoekopdracht kan dan “consultant marketing” zijn. De user intent wijst wel in de richting van aankoop.

  • Transactie

Nu is de zoekopdracht “consultant marketing huren”. Nu is de intentie om een consultant aan te schaffen.

Verbeteren van SEO?

De intentie is eigenlijk ook de behoefte. Als je goed op de behoefte inspeelt zal dit beloond worden. Want Google zal dit opmerken. Waardoor de vindbaarheid van je website groeit. De content is dan zeer vraag gestuurd.

Vraag gestuurde marketing Je bied producten en diensten. Dus dan vindt er vraag en aanbod plaats. Dus voor een verkoop wil je juiste informatie aanbieden. Waardoor de kans op verkoop verhoogd. Met tools zoals Google Analytics kan je de op de juiste moment de juiste informatie aanbieden.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist