Betekenis van: URL structuur

« Terug naar Marketing Begrippen

URL structuur is hoe een URL is opgebouwd. Een URL bestaat uit meerdere onderdelen. Elk onderdeel heeft zijn functie.

De onderdelen van de URL structuur

Je hebt ze wel eens gezien. Kijk maar boven deze pagina. Daar staat de volledige URL. De basis van een URL bestaat uit:

Protocol

Dit is het eerste deel van de URL. Dit geeft het type verbinding aan. Het moet ervoor zorgen dat gegevens worden gecodeerd. Waardoor het beveiligd is. Zo kan er geen toegang zijn voor cybercrime. Een beveiligde verbinding wordt aangeduid als ‘https://’. Dit staat voor HyperText Transfer Protocol Secure. Dit zal ook ervoor zorgen dat je beter scoort in zoekresultaten

Subdomein

Dit geeft aan in welke webpagina je binnen in een domein bevindt. Zoals ‘blog’ of ‘vacatures. Maar meestal krijg je ‘www’ (world wide web). Dit is de standaard subdomein

Domein

Dit is de naam van de website. Dit maakt je uniek tegenover andere websites. Hier begint ook je branding. Dit wordt ook wel root domein genoemd. Dit komt altijd voor in de URL structuur.

Domeinextensie

Of te wel TLS. Dit is in welke land je geregistreerd staat. Een nationale TLD richt je specifiek op een land. Als je in Nederland gevestigd bent dan zet je ‘.nl’.

Subfolder

Dit duidt een specifieke webpagina aan. Een kledingverkoper zal een aparte pagina hebben per afdeling. Zoals ‘/herenkleding/’

Slug of padnaam

Het wijst naar de locatie van een bestand op de website. Het wordt aangegeven door een schuine streep gevolgd door de naam.

De toepassing SEO

Het is een element dat invloed heeft op de vindbaarheid van je website. Dit is zeker belangrijk voor de zoekmachines. Want bij Google heb je crawlers. Dit zijn kleine bots die URL’s bekijken en verwerken. De waarde van je website wordt gelinkt aan je URL. Dus zorg er ook voor dat je belangrijke keywords van de pagina in de URL verwerkt.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist