Betekenis van: URL rating

« Terug naar Marketing Begrippen

De URL rating is een analyse tool van Ahrefs. Het brengt de waarde van het link profiel van URL in kaart. Dit wordt op basis van belangrijke onderdelen bepaald. Hieronder zal ik dat voor jou beschrijven. En daarbij de voordelen van zo’n rating.

Definitie URL rating

Ahrefs is een SEO tool dat inzichten kan geven in jouw SEO. Daarbij bieden zij meerdere tools aan hiervoor. Zo kan je ook URL rating aanvragen. Hierbij krijg je een score van 0 tot 100. Hoe hoger het getal is, hoe beter het link profiel zal zijn. De score is wel logaritmisch. Dus een sprong van 20 tot 30 is aanzienlijk eenvoudig te bereiken. Tussen de 80 en 90 is dit zwaarder. Een goed link profiel wil zeggen dat jij opgemerkt wordt door Google als autoriteit. Waardoor je hoger stijgt in google. Ahrefs URL rating werk pagina niveau. Terwijl een domain rating (DR) voort komt uit de analyse van het volledige domein. Allebei helpen bij het optimaliseren

De basis van de rating in overeenkomst met pagerank

Pagerank (PR) is een cijfer dat Google geeft aan een pagina. Net als bij de URL rating krijg je een cijfer. Dit cijfer is van 1 tot en met 10. En het gaat ook om het linkprofiel. Dit komt deels in overeen met de rating van Ahrefs:

  • De koppelingen tussen pagina’s wordt geteld.
  • Er wordt rekening gehouden met de ‘nofollow’ tag.
  • Er wordt gebruik gemaakt van een ‘damping factor’.
  • Het web wordt met crawlers gescand.

Het voornaamste verschil is de geheime formule van Google. Want Google heeft tot nu niet alles vrijgegeven van hun algoritme. En dat zal hoogstwaarschijnlijk ook niet gebeuren.

URL rating voor optimalisatie

De score geeft je een inzicht in het linkprofiel van je pagina. Is de score positief, dan doe je het zeer goed. Maar als het cijfer tegenvalt dan is er tijd voor optimalisatie. Soms zie je zelf niet wat je mist. Vandaar is zo’n rating van een ander partij belangrijk.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist