Betekenis van: Upselling

« Terug naar Marketing Begrippen

Upselling is een techniek om meer te verkopen aan bestaande klanten doormiddel van een duurdere uitvoering aan te bieden. Het werven van nieuwe klanten is meestal veel duurder dan omzet generen op het bestaande klantenbestand.

Wat is upselling?

Je wilt extra omzet generen op basis van het bestaande klantenbestand. De klant heeft al producten gekocht en het bedrijf weet dat de klant tevreden is met jullie producten. Dus nu wil jij een verbeterde versie aanbieden, zodat de klant meer aankopen gaat doen.

Upselling vs cross-selling

Meer verkopen aan bestaande klanten dat is de doel van beide verkooptechnieken. Alleen bij cross – selling bied je een aanvulling aan op het product dat de klant heeft gekocht. Je kan daarbij denken aan vissenvoer aanbevelen met een vishengel. Bij upselling kan je denken aan een klant die een vishengel koopt en later bied jij een vishengel deluxe die extra functies en voordelen bezit.

Hoe zet je upselling in?

Alles draait om de klantenrelatie en vertrouwen. Vanuit daar analyseer je wat de behoeftes van de klant precies en beveel je vervolgens daar een passend product voor aan. Door je klantdata, feedback en reviews te analyseren kan je goed zien of er een mogelijkheid is voor upselling.

Voordelen

Je kan je waarde belichten, betere relatie opbouwen met je klant, problemen oplossen. Het is uiteindelijk geven en nemen, want de klanten profiteren van een verbeterd product in ruil daarvoor meer uit en zijn loyaler.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist