Betekenis van: Uploaden

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is uploaden?

Uploaden is het verzenden van data of gegevens van je toestel naar een andere server zoals Facebook of Instagram. Bijvoorbeeld het verzenden van een bericht naar je collega of een filmpje uploaden op YouTube.

Het verschil tussen downloaden en uploaden?

Als je een bestand download krijg je data of bestanden opgestuurd van een externe server naar jouw computer. Dit kan bijvoorbeeld een foto zijn, een leuk liedje of een film waar je naar wilt kijken. Bij uploaden stuur jij gegevens door vanuit jouw computer aan een externe server.  

Upstream en downstream

Een ander woord voor versturen is upstream. Downstream is het andere woord voor downloaden. Heel veel mensen zeggen nog steeds dan downstream sneller is dan upstream. Deze snelheid is alleen heel nuttig bij het downloaden van een film met een hoog kwaliteit.

Waarom is uploadsnelheid belangrijk?

Uploadsnelheid is heel erg belangrijk omdat wij allemaal tegenwoordig online werkzaamheden uitvoeren. Meestal denk je niet na dat je bezig bent met het versturen van een foto of een filmpje. Maar wanneer de verbinding weg valt en het uploaden langt duurt besef je dat je iets uploadt.

Cloud

Tegenwoordig kan je ook foto´s uploaden naar een cloud server. Meestal schaffen gebruikers van een telefoon een cloud aan omdat hun opslag vol zit. Ze maken een back up van al hun foto´s en sturen het naar hun cloud. Op deze manier wordt hun foto´s veilig bewaart en kunnen ze altijd en overal hun foto´s bekijken. een bestand versturen verschilt per server en software. Je op verschillende servers foto´s en filmpjes uploaden. Je kan op sociale mediakanalen foto´s en filmpjes versturen. Bijvoorbeeld Instagram. Instagram is een sociale mediapagina die naast Facebook een van de grootste media platformen is.

Hoe moet je uploaden op Instagram?

1. Je download als eerst de app.

2. Je maakt dan een account aan, als je dat hebt gedaan ga je naar het upload menu. Dit is een vierkant balkje met een plusje erin.

4. Je kiest de foto of filmpje die je wilt versturen.

5. Daarna druk je op uploaden.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist