Betekenis van: Unieke bezoeker

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat zijn unieke bezoekers?

Een unieke bezoeker is een gebruiker die niet in het echt bestaat. Het is een fictief persoon die je website bezoekt. De bezoeker die gebruikt maakt van meerdere pagina’s wordt als een bezoeker gezien. Een website wordt bezocht door bezoekers die gebruik maken van internet. Je kan nooit zeker zijn of het dezelfde persoon is die je website bezoekt. Meestal kan je zien met het IP-adres van een toestel zien wie op jouw website zit. Echter zou je daar nooit achter kunnen komen wie precies je website bezoekt. Als je bepaalt wie de unieke bezoekers zijn van jouw website kan je meten hoe populair jouw website is. Deze metingen kun je gebruiken voor andere doeleinden.

Waarom zijn unieke gebruikers belangrijk?

Uniek staat voor iets waar geen andere exemplaren van zijn. Een gebruiker die vaker tijdens een sessie gebruik maakt van meerdere pagina’s heb je te maken met een unieke paginaweergaven. Als een persoon vijf pagina’s bezoekt die afzonderlijk zijn dan is er sprake van een unieke bezoeker. Als je een website hebt die heel veel unieke bezoekers weet te krijgen in een maand tijd kan je het gebruiken als bewijs. De meeste aantal gebruikers die bots zijn hebben geen nut als bewijs materiaal. Tegelijkertijd kunnen andere mensen kijken naar het scherm wat het nog steeds efficiënt kan maken.

Welke toegevoegde waarde heeft een unieke bezoeker?

Het nut van het bewust stellen van een aantal unieke bezoekers geeft je een beter inzicht bij het gebruiksgedrag van je website. Stel je voor dat een bezoeker vaak je website bezoekt met en geïnteresseerd is in een bepaald pagina kun je dat in je analyse meenemen. Zo kun je zien welke pagina’s gebruikers wel interessant vinden en welke pagina’s niet. Op deze manier kun je je website bezoek optimaliseren en ervoor zorgen dat gebruikers vaker je website bezoeken.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist