Betekenis van: Uitstappercentage

« Terug naar Marketing Begrippen

Uitstappercentage beschrijft de hoeveelheid mensen die een website uitstapt door een pagina. Het percentage kan je goed gebruiken voor optimalisatie.

Wat is uitstappercentage?

Ook wel exit rate genoemd. Een bezoeker op een website kijkt in relevante pagina’s. Er komt een moment dat zij uit de website gaan. Dit noemen wij de uitstappagina. Hoe vaak een pagina dit heeft is het uitstappagina.

Exit en bounce rate

Beide termen laten een percentage zien van een pagina waarna de bezoeker de website heeft verlaten. Er zit wel een belangrijk verschil tussen

  • Bounce rate

Bounce rate is hoeveel procent van je paginabezoekers na één pagina, de website direct verlaat. Bounce betekent letterlijk wegstuiteren. Binnen in Google analytics kan je dit inzien.

De bounce rate ligt gemiddeld tussen de 40% – 60%.

  • Exit rate

Dit is het uitstappercentage zoals boven uitgelegd. Door het totaal aantal uitstappen en aantal bezoekers door elkaar te delen, krijg je de exit rate.

Een exit rate onder 25% is goed.

Bij beide wil je natuurlijk het percentage is zo laag mogelijk houden. Dit percentage geeft ook een goed beeld van de kwaliteit van je pagina. Maar een uitstappagina is niet altijd negatief. Na een aankoop, krijgt de klant vaak een bedank pagina. Of een soortgelijke afsluiting. Hun hebben wat zij willen. Dus binnen de website blijven heeft niet veel zin. Daarom sluiten zij de pagina af.

Positieve uitstappercentage

Hiervoor is het spinnenweb kennen belangrijk. Want dit zorgt ervoor dat bezoekers langer blijven op de website. Daardoor is de kan op conversie hoger. Daarvoor heb je SEO vriendelijke pagina’s nodig. Die kwalitatief zijn en relevant.

Zie je nou dat de uitstappercentage hoog is? Dan weet je dat je de uitstappagina verbeterd moet worden. Wat precies het probleem is moet je onderzoeken. Dus wij kunnen wel concluderen dat ook een hoog exit rate positief kan zijn. Want het is eigenlijk feedback dat je terug krijgt. Hierop kan je dan inspelen. Om zo nog hoger te ranken onder belangrijke zoektermen.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist