Betekenis van: Uitstappagina

« Terug naar Marketing Begrippen

Uitstappagina is de pagina waar de bezoeker besluit om uit website te stappen. Analyseren van deze gegevens kan veel opbrengen.

Wat is een uitstappagina?

Een bezoeker op een website kijkt in relevante pagina’s. Oftewel een webpagina. Een webpagina is collectie aan relevante content die via een website wordt aangeboden. De eerste pagina waarop klanten komen is de landingspagina. Je richt deze pagina zo in om als eerst gezien te worden. Dat kan je doen doormiddel van SEO en SEA. Uiteindelijk zullen zij de website uitstappen. De pagina waar dat bij gebeurt noemen wij de uitstappagina. Het kan zijn dat dit gebeurt na een aankoop. Dus het is niet altijd negatief.

Exit rate

Ook wel uitstappercentage genoemd. Er zijn meerdere pagina’s waar mensen uitstappen. De exit rate laat zien hoeveel dat voor een specifiek pagina is. Dit kan je bereken door het totaal aantal uitstappen en aantal bezoekers door elkaar te delen.

Exit rate onder de 25% is goed.

Bounce rate

Dit is hoeveel procent van je paginabezoekers na één pagina, de website direct verlaat. Vandaar de naam Bounce rate. Want de bezoeker stuitert letterlijk gelijk weg. Je kan dit binnen in Google analytics inzien.

Bounce rate tussen de 40% – 60% is het gemiddelde

Waarom is de uitstappagina zo belangrijk?

Bezoekers behouden is belangrijk. Want zo is de kans op conversie hoog. Verder laat dit de kwaliteit van je website zien. Waardoor je website hoger komt in zoekmachines. Dit is ook vorm van het spinnenweb. Het spinnenweb beschrijft alles in en rondom de website van een bedrijf. Als dit goed in elkaar zit. Zal de website veel bezoekers krijgen. En zullen zij langer blijven rondhangen.

Daarom moet je uitstappagina’s goed analyseren. En zeker bij pagina’s waar het percentage het hoogst is. Vervolgens kan je onderzoeken waarom dit zo is. Als je deze pagina kan optimaliseren zal je website nog hoger ranken. Daarom zijn de uitstappagina’s meer een kans om te groeien, dan een probleem.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist