Betekenis van: UGC

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is UGC?

UGC is de afkorting van User Generated Content. Hierbij wordt er informatie gemaakt door een systeem of dienst. Wanneer de informatie klaar ligt wordt het openbaar gemaakt. De User Generated Content zul je vooral online tegenkomen.

Wat is User Generated Content precies? Diensten delen data met personen buiten het bedrijf. Deze mensen hebben zijn niet betrokken bij het bedrijf en krijgen geen vergoeding. Dat is wat User Generated Content is. Er wordt data gecreëerd door mensen en wordt op een website geplaatst. Samenvattend kan de User Generated Content andere mensen helpen met vragen beantwoorden van vragen. Bovendien wordt er content gemaakt om mensen te amuseren. Daarnaast kan het ook persoonlijke informatie zijn wat heel erg op een blog kan lijken.

Hoe is het ontstaan?

Allseerst de User Generated Content wordt vooral online gebruikt. Er wordt al heel lang gebruik gemaakt van User Generated Content. Er werd op heel veel verschillende media gebruik gemaakt van UGC. Zoals bij kranten worden heel veel artikelen van lezers in een krant gezet. De artikelen worden gevraagd versterkt.

Algemene voorwaarden

Voor User Generated Content zijn er een aantal algemene voorwaarden. Content moet publiekelijk beschikbaar zijn. Het is heel erg belangrijk dat je unieke content creëert. Creativiteit speelt een grote rol bij User Generated Content. Dat heeft een grote waarde maar daar valt een filmpje opnemen van een televisie niet onder. Je mag niet beelden van de tv plaatsen.

Waarom is UGC relevant?

User Generated Content is heel erg relevant manier om een community op te zetten. het zorgt er eigenlijk voor dat klanten een fijne ervaring hebben en dat heeft ook invloed op jouw website. Je geeft met User Generated Content aandacht aan de consument. Daardoor komen de meeste klanten terug omdat ze fijne ervaring hebben. Heel veel mensen vinden User Generated content betrouwbaarder dan een normale advertentie.

UGC

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist