Betekenis van: UBR

« Terug naar Marketing Begrippen

UBR is verkopen via de motivatie vanuit de klant zijn behoefte. Zo kan je kijken niet naar de voordelen van je product of dienst. Want dit is de Unique Selling Point (USP). Unique Buying Reason is het omgekeerde van USP.

Definite UBR

Klanten betalen het bedrijf uit. Dus wil je weten wat hun denken. Waarom hebben zij die aankoop gedaan. Dit zal je allemaal in kaart moeten brengen. Om vervolgens hierop je aanbod op aan te passen. Je verplaatst je in de schoenen van de klant. Vanuit hier ontstaat UBR.

Het verschil met USP

Unique Buying Reason of te wel unieke koopreden. USP is unieke verkooppunt. Zie je het verschil. Een gaat over kopen en de andere verkopen. Verkopen gaat vanuit de aanbieder. Je beschrijft wat je onderscheid van de concurrenten. Wat is er zo uniek aan je aanbod.

Je kan lekker patat verkopen. Iedereen doet dat wel. Maar gebruik bekende specerijen. Of bijzondere toppings. Van een standaard product, naar een uniek product. Maar hier komt het stukje UBR. Zijn de specerijen en toppings wel echt gewild bij de klanten? Vanuit daar kan je klanten inschakelen.

Klanten inschakelen voor UBR

Je kan aan klanten vragen “waarom ben je tot aankoop overgegaan?”. Dit is belangrijk. Want een bedrijf moet in staat zijn om vanuit de klant te denken. Stel je hebt 5 soorten patat gerechten. Twee daarvan verkopen zeer goed. Dus je weet dat die twee smaken populair zijn. Maar wat is precies de reden dat het zo populair is. Dat kan je uitganspunt van je UBR zijn.

Influencers als verlengstuk

Influencers kunnen hun ervaring delen met je product of dienst. Hun hebben een boven gemiddelde aantal volgers. Dus hebben zij mate in invloed. Dit hebben zij over een grote specifieke groep consumenten. Zij kunnen hun aanhang ook overtuigen om het product of dienst te kopen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist