Betekenis van: Ubersuggest

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is Ubersuggest?

Ubersuggest is een gratis SEO-tool die al even meedraait in de marketing wereld.. De oprichter van deze SEO-tool is Neil Patel. Deze tool wordt al 20 jaar lang gebruikt. Deze marketing tool is een gebruiksvriendelijke tool die je kunt inzetten voor SEO. Je kunt deze SEO-tool namelijk inzetten voor het doen van een zoekwoordenonderzoek, een SEO-audit van de website of om het verkeer naar de website te analyseren. Deze tool maakt het doen van een zoekwoorden onderzoek een stuk eenvoudiger.

De functie van deze SEO-tool?

Het begon met Ubersuggest 2.0 waarbij er rebranding plaats vond en een verbeterde zoekwoorden functie. De Ubersuggest 3.0 versie heeft SEO metrics op domeinniveau, waaronder een verkeers analyse, de best scorende pagina`s en zoekwoorden. Ubersuggest 7.0 werd uitgebreid met een backlink profiel en een inschatting van het organisch verkeer. Bij deze tool werd de 8.0 versie uitgebreid met mogelijkheden om een concurrentieanalyse te doen en werd het vergelijken van zoektermen eenvoudiger gemaakt.

waar kan je het voor inzetten?

Deze tool kun je inzetten om ideeën op te doen voor nieuwe zoekwoorden om op te ranken. Dit is ook altijd al de belangrijkste features geweest. Je kunt heel eenvoudig een bepaalde zoekterm invoeren. Deze tool geeft dan een lijst met nieuwe zoekwoord ideeën. Hierbij houdt Ubersuggest rekening met het zoekvolume, de concurrentie, de paid difficulty en zie je de Cost Per Click (CPC). Dit geeft jou een duidelijk overzicht in de Ubersuggest zoekwoorden of deze de moeite waard zijn om op te gaan ranken en dus te moeten optimaliseren. Dit is de keyword of SEO difficulty. Dit is een van de SEO-tools dat een goede start is voor een zoekwoorden onderzoek. Ubersuggest laat hier ook suggesties voor zoekwoorden zien. Dit gaat om zoektermen die gerelateerd zijn aan jouw zoekopdracht. Ook kun Ubersuggest je keywords geven in de vorm van een vraag. Dit zijn voorstellen, dit kan je inspireren om je te focussen op een bepaalde doelgroep.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist