Betekenis van: Typografie

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is typografie

Typografie is alles wat je doet om een tekst op te make maken. Je kiest bijvoorbeeld welke lettertype de tekst krijgt. Het regelafstand en de witruimte is ook een onderdeel van typografie. In de digitale wereld waarin wij nu leven is typografie heel erg cruciaal. Een tekst vormgeven heeft niet alleen te maken met lettertype of kleur. Het heeft ook te maken met hoe je een pagina indeelt. Welke kopjes kies je boven je tekst. Klopt de volgorde van je alinea´s. dat zijn ook heel erg belangrijke punten wat komt kijken bij vormgeving. Het is ook heel erg belangrijk dat je kijk naar wat je wilt bereiken met de tekst. Wat is je doel met de tekst. Vorm geving wordt voor verschillende aspecten gebruikt. Het kan bijvoorbeeld voor een tekst of logo gebruikt worden.

De voordelen

Een goede typografie kan ervoor zorgen dat de lezer de tekst beter kan begrijpen. Vormgeving wordt tegenwoordig ook gebruikt om een bedrijf beter te positioneren. Een goede vormgeving maakt een bedrijf aantrekkelijker. Dat kan ervoor zorgen dat consumenten langer op de website van een onderneming surfen.

Goede vormgeving beschermt de identiteit van een organisatie. Voor een brand is het heel erg cruciaal dat in het logo de lettertype en kleur goed past bij het bedrijf. Elke merk heeft een karakter. Dat maakt het merk uniek. Neem als voorbeeld Adidas. Deze merk is herkenbaar door de welke bekende drie strepen.

Herkend worden met typografie

Typografie is een sterke middel om consumenten aan te trekken. Je kan met vormgeving herkenning creëren. Je kan ook door het plaatsen van een sterke tekstherkenning te creëren. Het is heel leuk om beeldend ervoor zorgen dat je herkend wordt maar dat kan ook met een korte tekst. Zo een korte tekst wordt ook wel een slogan of slagzin genoemd.

typografie

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist