Betekenis van: Tussenkop

« Terug naar Marketing Begrippen

Een tussenkop is de subtitel van een stuk tekst. Een titel beschrijft het onderwerp van de tekst. De tekst kan worden in deelonderwerpen.

Definitie tussenkop

Het is een zin of woord dat hoort bij een sub onderwerp. Bij het schrijven van een tekst, heb je een onderwerp. Hierbij heb je weer deelonderwerpen. Deze deelonderwerpen hebben iets te maken met het onderwerp. Deze deelonderwerpen kunnen op zichzelf al een onderwerp zijn. Vandaar dat er een tussenkop aan toegevoegd wordt. Dit heeft dan een groter lettertype, andere kleur of is vetgedrukt.

Toepassingen van een tussenkop

De titel van een tekst heeft betrekking tot het onderwerp. Dit kan op meerdere manieren uitgelicht worden. Zo geldt dit ook voor de deelonderwerpen:

  • Een subtitel als indeling voor een nieuwe paragraaf
  • Een fragment uit de tekst herhaald
  • Een citaat dat betrekking heeft op de tekst

Tussenkop of sub header?

Een header is een titel. Een sub header is een subtitel die betrekking heeft op de volgende deel van een langere tekst. Het kan onder een header staan. Om zo meer beschrijving en extra ondersteuning te geven aan de header. Een tussenkop is meer voor de deel onderwerpen.

Tussentitels toevoegen

Het gebruik van tussenkoppen heeft online veel voordelen. Want webpagina’s zijn lang. En zijn niet beperkt door een verticale marge. Binnen in het drukwerk. Zie je één pagina. Dit bevat alle tekst. Bij een webpagina kan je naar beneden scrollen, waar meer content zit.

Daarnaast is het ook een stukje SEO. Want door de tekst te verdelen verhoog je de leesbaarheid. Het effect op de SEO waarde is nu nog niet echt duidelijk. Maar de H-tags zijn in ieder geval goed voor je leesbaarheid. Daarvoor heb je zes mogelijk H-tags. H1 is de titel, H2 is een tussenkop. En zo verder tot H6.

Cascading Style Sheets (CSS) is om de vormgeving van alle headers en sub headers aan te passen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist