Betekenis van: Trustflow

« Terug naar Marketing Begrippen

Trustflow is een analyse voor link betrouwbaarheid. Dit gaat via het bedrijf Majestic. Dit is een goede indicator voor de betrouwbaarheid van een website.

Wat is trust flow?

Het is een meetstaaf. Dat de kwaliteit van je backlinks bepaald. Backlinks verkrijg je via linkbuilding. Dit is een vorm van SEO. Waardoor je hoger komt in de PageRank. Dit is een onderdeel van het Google algoritme. Maar er zijn veel meer criteria ’s hiervoor. Tegenwoordig legt ligt de focus meer op kwaliteit. Voor zowel webpagina’s en backlinks.

Linkbuilding voor kwaliteit boven kwantiteit

De populariteit van links speelt geen grote factor meer. Maar de kwaliteit van de backlinks is nu belangrijk. Dit gaat om de relevantie tussen de koppeling. Een kinderkleding webshop wil geen link naar een tabak shop. Daarnaast moet de kwaliteit van je link sterk staan. Een website die weinig bezoekers krijgt kan nadelig zijn. Linkbuilding legt de focus op kwaliteit. De kwantiteit speelt geen belangrijke rol als er geen kwaliteit is. Google zal dit opmerken. En je website als autoritair zien. Waardoor je stijgt binnen in Google ranking.

Majestic trustflow Metrics

De PageRank is een tool van Google. Dit kan je autoriteit en vindbaarheid bepalen. De tool werd een tijd niet geüpdatet. En kon je geen waarde van afzonderlijke URL’s inzien. Majestic heeft dit een beetje overgenomen. Hierin kan je dan trust en citation flow van jouw website zien. Daarnaast ook die van concurrenten. Dus is er veel ruimte voor optimalisatie.

Citation flow en trustflow een waardevolle combinatie?

Citation flow is de hoeveelheid backlinks die is verzameld. Dit wordt uitgedrukt in een score van 1 tot 100. Maar zoals eerder gezegd is kwaliteit belangrijk. Daarom wil je zoveel mogelijk kwalitatieve links. Trustflow en citation flow moeten wel dicht bij elkaar staan. Je wilt dat beide waarde dicht bij elkaar liggen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist