Betekenis van: Trigger

« Terug naar Marketing Begrippen

Met trigger wordt vaak verwezen naar een mechanisme of actie waarmee een proces wordt getriggerd. Doordat online triggers heel goed meetbaar zijn, is het een belangrijk begrip. Echter ontstaat een trigger alleen als er aan na bepaalde acties. Zoals het klikken op een knop op een specifieke pagina. In de marketing worden trigger online veel gebruikt. Dankzij de waarden die je kunt instellen voordat een trigger ontstaat is het een hele betrouwbare vorm om acties te meten.

Voorbeelden van veelgebruikte marketing triggers zijn:

  • Klikken op mail adres;
  • Klikken op telefoonnummer;
  • Product toevoegen aan winkelmand;
  • Aankoop afronden;
  • Contactformulier verzenden;
  • Offerte Aanvraag verzenden.

Triggers kunnen in andere branches ook verwijzen naar emotionele triggers. Maar ook komen triggers voor in de elektronica, muziek en nog veel meer gebieden. Vaak gaat het wel om een actie die in gang wordt gezet.

Triggers in Google Tag Manager

Een tag manager-trigger is een set regels die bepalen wanneer en waar tags moeten worden geactiveerd. Deze regels kunnen gebaseerd zijn op eenvoudige voorwaarden zoals pagina-URL, of meer complexe variabelen zoals gebruikersgedrag. Met triggers kunt u uw tags precies op maat maken voor elke website of app zonder dat u ze handmatig hoeft te coderen.

Wat is Google Tag Manager?

Google Tag Manager (GTM) is een tagbeheersysteem waarmee u snel en eenvoudig codefragmenten of tags aan uw website kunt toevoegen. Met GTM kunnen gebruikers al hun websitetags, zoals analyses of marketingshoot-fragmenten, op een georganiseerde, efficiënte manier beheren zonder de code op hun site rechtstreeks te hoeven bewerken. Dit bespaart tijd en moeite bij het aanbrengen van wijzigingen of het toevoegen van nieuwe functies aan de website. Meer over tag management? Lees het in onze blog: Wat is Google Tag Manager? – Alles over Tag Management

Voordelen van triggers

Voordelen van het gebruik van triggers zijn:

  • Allereerst maak je alles meetbaar op je website.
  • Daarnaast kun je triggers in alle vormen en maten maken.
  • Triggers zijn helemaal gratis, je voegt ze eenvoudig zelf toe aan je website.
  • Triggers zijn geschikt voor websites en apps.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist