Betekenis van: Transactie

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een transactie?

Een transactie is een deal die wordt gesloten tussen een verkoper en een koper om producten te wisselen voor geld. Dit gaat dus om verkoop. De economie van de wereld draait om transacties. Deze transacties nemen dagelijks plaats. Hierbij wordt de waarde van verschillende producten die je vast kunt houden een waarde aangegeven.

Als een persoon naar de winkel gaat en een T-shirt koopt rekent hij deze af bij de kassa. Wanneer de persoon de T-shirt heeft afgerekend bij kassa heeft een er op dat moment een transactie plaats gevonden. Een persoon gaat naar een webshop van een schoenenmerk. Hij kiest daar op een paar schoenen en legt de schoenen in de winkelwagen. Daarna rekent hij ze af met iDeal. Op dit moment er ook een transactie plaatsgevonden. Dit geldt ook voor diensten. Bij diensten kunnen ook transacties plaats vinden.

Soorten transacties

Er zijn heel veel soorten manieren van handelsovereenkomsten. Bijvoorbeeld een abonnement of een licentie. Je weet meestal niet precies wat je koopt. Na de aankoop heb je een beter beeld van je hebt gekocht. Je kunt op Apple tv films huren. Je huurt dus een film voor een bepaalde tijd. Je betaalt om de film te kunnen bekijken. Je hebt een beperkt tijdstip dat je de film kan bekijken. Als de tijd afgelopen is moet je opnieuw betalen om de film te kunnen zien. Deze vorm heeft een licentie. Bij Netflix betaal je maandelijks een bedrag om onbeperkt films en series te zien. Deze vorm noem je een abonnement. Je betaalt maandelijks bedrag voor een dienst of een product.

Google Analytics

Je kunt als bedrijf die een webshop host elke transactie achterhalen met Google Analystics. Je kunt hiermee alles bekijken en analyseren. Zo kun je beter inzicht krijgen van de aantal verkochte producten en de winst die je maakt met een product.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist