Betekenis van: Traffic

« Terug naar Marketing Begrippen

Met het oog op marketing doelen we als we het hebben over traffic op de hoeveelheid gegevens die ontvangen en/of verzonden wordt op een website. In de meeste gevallen bedoelen we hier dan bezoekers mee. Kortom verwijzen we dus naar ‘online verkeer’. Een website zonder traffic is in feite niks waard. Dat wil zeggen het doel van een website is bijvoorbeeld om informatie te delen, verkopen te realiseren of mensen op een andere manier aan te zetten tot actie. Zonder bezoekers wordt geen van deze doelen bereikt.

Er zijn verschillende datastromen die kunnen refereren naar traffic. Op basis van die datastromen komt er bovendien een heleboel informatie beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn: het aantal bezoekers, het aantal bezochte pagina’s, de populariteit van een domein, populaire tijden voor bezoekers.

Hoe krijg je bezoekers

Er zijn verschillende manieren om online verkeer te genereren. De populairste twee manieren om dat te doen zijn zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA). Maar er zijn gelukkig nog meer manieren om het te doen. Elke manier/kanaal heeft zijn eigen voordelen. Bovendien kun je door de inzet van verschillende kanalen andere doelgroepen bereiken. Voorbeelden van andere manieren om traffic te krijgen op je website zijn door middel van: email marketing, Facebook, TikTok, Twitter, Instagram, Pinterest en ga zo maar door.

Kwaliteit vs. Kwantiteit

Als bezoekers via verschillende bronnen op je website zijn dan is het goed om dit te gaan meten. Bezoekers zijn leuk, maar door de kwaliteit inzichtelijk te maken weet je waar jouw website het best op kan focussen. Zo zijn er een heel aantal manieren om snel veel traffic te krijgen. Bovendien zijn dat vaak ook relatief betaalbare manieren. Maar door deze data in kaart te brengen kun je focussen op wat werkt voor jouw website of webshop. Denk dus goed na over de balans tussen kwaliteit en kwantiteit.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist