Betekenis van: Track record

« Terug naar Marketing Begrippen

Track record staat voor de prestaties die in het verleden zijn behaald. Dit kan gebruikt worden als indicator voor de toekomst.

Wat is een track record?

Het zijn alle prestaties dat een persoon, product of bedrijf heeft behaald. Dit zijn meestal prestaties die bijgehouden zijn. Want er moet wel verificatie zijn van de prestaties. Vandaar de naam track record. Dit kan dan als basis genomen worden voor mogelijke prestaties in de toekomst.

Track record als indicator

Nu weten je dat het gaat om alle resultaten uit het verleden. Dus een bedrijf heeft afgelopen twee jaar veel winst gemaakt. Dit is bijgehouden in de financiën. Alle kosten en omzet staan duidelijk vermeld. Dus is dit een behaalde prestatie. Voor de komende jaren, kan je ook veel winst verwachtten. Want als iets eenmaal rolt, dan zal het meestal blijven rollen. Dit is één enkel voorbeeld van een track record. Zo zijn er nog meer. Voor zowel personen als bedrijf:

  • Winst
  • Behaalde diploma’s
  • Prijs uitreikingen
  • Werkervaring
  • Nieuwe klanten
  • Succesverhalen

Verleden blijft bij je hangen

De toekomst voorspellen kan niemand. Zo is een track record niet per se een voorspellende factor. Maar woord hier wel vaak naar gekeken. Denk daarbij aan een start-up. Zij hebben geen record van behaalde prestaties. Waardoor het zo kan zijn dat er geen vertrouwen bij klanten en investeerders is. Maar bij alles is er wel een verleden. Zo ook bij de eigenaren van de start-up. Zij kunnen behaalde diploma’s hebben. Of al veel werk ervaring in de branche waar in hun start-up inzit.

Bij eenmaal een goed geschiedenis van prestaties kan je dit gaan uitlichtten. Bij online marketing kan dit ook soms gemanipuleerd wordt. Er worden dan succesverhalen extra uitgelicht. Prestaties zijn zeer belangrijk. Want het geeft een stukje betrouwbaarheid. Daarbij straalt het klasse en ervaring uit. Waardoor de kans groter is dat je klanten krijgt of aangenomen wordt. Vandaar dat zulke prestaties zo goed bijgehouden wordt en uitgelicht.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist