Betekenis van: Title attribute

« Terug naar Marketing Begrippen

Een title attribute is een stuk woord of zin dat een link of afbeelding beschrijft. Dit is extra informatie die wordt weergegeven.

Wat is title attribute?

Dit is HTML attribuut dat aan ieder element op pagina gekoppeld kan worden. Het geeft van tevoren of tijdens de content een korte beschrijving. Vandaar de naam title attribute. Je hebt vaak een titel. Het kan verward worden met ‘alt tekst’. Dit is ook een HTML attribuut. Maar hier kan je wat meer informatie aan toevoegen. En de crawlers van Google kunnen dit zien en opnemen.

Informatie alvorens met title attribute

Op desktop vindt pas actie plaats als je klikt met je muis. Je kan ook met je muis over content heen gaan. Dan zie je vaak een voorvertoning. Bij interactief element als een button, link, afbeelding zal je een pop-up tekst zien. Dit bestaat dan vaak uit een titel of/en de volledige URL. Dit geeft dan informatie over de bestemming.

Alt tekst

Alt tekst is een ‘alternative tekst’. Dit helpt de lezer ook om extra informatie te krijgen. Het kan gebruikt worden voor:

  • Beeldscherm lees programma’s: Dit is een alternatieve tekst voor slechtziende lezers.
  • Zoekmachines laten herkennen: Google kan dit analyseren, en dan weten waar het over gaat. Zodat zij dit kunnen gebruiken voor zoekresultaten.
  • Gebroken afbeeldingen: Hierbij zie je deels of helemaal niet een afbeelding.
  • Internetgebruikers: Sommige schakelen de weergave van afbeeldingen uit. Om zo de pagina te versnellen of data te besparen.

Title attribute een goed SEO strategie?

Heeft title attribute echt waarde. Onder de SEO specialisten is dit best verdeeld. Want crawlers kunnen dit niet zien. Crawlers zijn bots van Google. Deze indexeren alle pagina’s. Dit is relevante content te halen uit webpagina’s om te gebruiken voor zoekresultaten. Dit is zeer belangrijk voor SEO. Op touch screen apparaten zoals smartphones, tablets en laptops geeft het geen meerwaarde. Want je kan niet over content heen zweven. Want dan klik je gelijk op het interactieve element.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist