Betekenis van: Time on site

« Terug naar Marketing Begrippen

Time on site is de tijd dat een bezoeker tijd op een website heeft doorgebracht. Dit kan een indicator zijn van de kwaliteit van een websites. Deze data kunnen gebruikt worden voor optimalisatie. Want een lage tijdbesteding kan aan meerdere dingen liggen. Voor jou de taak om dit op te lossen.

Definitie time on site

Tijd is veel waard. Iemand die tijd aan je besteed waardeert jou. Hetzelfde geld voor een website. Een hoge time on site kan betekenen dat je website van hoge waarde is. Dus voldoet het aan de SEO criteria ’s. En is de content relevant en van kwaliteit. Maar wat voor waarde brengt het voor jou?

Time on site spinnenweb

Ken je het spinnenweb? Je hebt het vast wel mee gemaakt. Een website zo goed in elkaar, dat je daar lang op blijft. Er is genoeg informatie. Het is leuk om er in te blijven hangen. Websites zorgen op allerlei manieren hiervoor. De website eigenaar is de spin. Het spinnenweb is de website. En de bezoeker is het vliegje. Die vast zit in het spinnenweb. Het spinnenweb is zo belangrijk, omdat de kans op conversie hoger wordt. Omdat een bezoeker steeds geïnteresseerder raakt, des te langer die op de website bevindt.

Stijging in de Google zoekresultaten

Een hoge time on site geeft aan dat een website interessant is. Google krijgt altijd data binnen. Dus zullen zij dit opmerken. Als beloning zal je een hogere ranking krijgen.

Bounce rate

De bounce rate staat voor het aantal website bezoekers die na de eerste pagina alweer de website verlaten. Dit zal wel dan binnen een paar seconden moeten gebeuren. Het wilt niet per se zeggen dat de inhoud van je website slecht is. Maar kan het liggen de laadsnelheid.

Onnodig lange teksten

Longreads scoren best goed. En leiden vaak ook tot hogere conversies. Maar de tekst moet niet opgevuld zijn van onnodige tekst. Hierdoor neemt de kwaliteit snel af.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist