Betekenis van: Thought Leadership

« Terug naar Marketing Begrippen

Thought Leadership zijn mensen met een bepaald autoriteit. Dit is vaak voor een specifiek onderwerp, niche en markt.

Wat is Thought Leadership?

Het is best moeilijk te herkennen. Want er is een kleine kans dat iemand alle kennis heeft over een onderwerp. Vaak hebben meerdere mensen hier kennis over. En de kennis wordt onderling met elkaar gedeeld. Maar alsnog kun je vaak iemand aanwijzen. Elon Musk zien mensen als iemand met veel kennis over technologie. Dit komt uit de uitvindingen van hem.

Zoals SpaceX. Dus kan hij gezien worden als Thought Leadership. Dit is een vorm van profilering. Voor nu is een commercieel doel belangrijk. Het is namelijk een marketinginstrument. Om zo een merk, product, dienst of organisatie in de markt te positioneren als autoriteit.

Het gezicht van een kanaal

Influencers zijn het gezicht van social media kanalen. Zo is kan een Instagram pagina vol met foto’s zijn van de influencer. Dit geld ook zo voor YouTube. Vaak zitten zij dan in een niche. Zo stond Nikkie de Jager bekend om haar make-up tutorial. Zij stond bekend onder de naam Nikkie Tutorials. Dus veel meisjes en dames keken naar haar. Met de gedachte van bij haar kan de beste informatie vinden. Zo kan zij gezien worden als Thought Leadership.

thought leadership

B2B Thought Leadership

Er zijn bedrijven die diensten aanbieden. Dit zijn dan vaak experts in een niche. Zoals een marketingbureau. Die helpen meestal een ander bedrijf. Na een positieve ervaring. Kan dit gedeeld worden met andere bedrijven.

Geen blad voor de mond

Een Thought Leadership moet durven te zeggen wat diegene denkt. Zoals het woord zegt. Je hebt een thought, een gedachte. Dit moet je kunnen delen. Leadership of te wel leiderschap. Wil zeggen dat wat je denkt goed is. Dit wil zeggen dat meeste van de mensen hierin meegaat. Dit kan overigens ook gecreëerd worden door iets constant te herhalen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist