Betekenis van: Template

« Terug naar Marketing Begrippen

Een template (sjabloon) is een vooraf opgemaakt document of bestand met lay-out, tekst en afbeeldingen dat eenvoudig kan worden aangepast aan de eisen van een specifiek project. Templates worden vaak gebruikt in zowel digitale als analoge vorm om tijd, energie en middelen te besparen bij het produceren van meerdere documenten met dezelfde ontwerpelementen.

Een website template maken

Een website template is een vooraf ontworpen webpagina-indeling die bedoeld is als basis voor een individuele website. Het omvat afbeeldingen, tekstblokken en andere elementen die vaak op websites worden gebruikt, zoals koppen, knoppen en navigatie links. Het gebruik van templates helpt webontwikkelaars snel en kosteneffectief professioneel ogende websites te bouwen.

Zelf een template maken

Voordat je begint met het maken van jouw template. Moet je eerst beslissen welk platform of welke software het beste bij jouw project past. Overweeg functies zoals slepen en neerzetten, ontwerp zonder code of een bibliotheek met aanpasbare elementen om gemakkelijk te beginnen met ontwerpen. Onderzoek verschillende platforms om te bepalen welke het beste de functionaliteit biedt waarnaar je op zoek bent. Zodra je een platform hebt gevonden dat voor jou werkt, ben je klaar om te beginnen met bouwen!

template

Experimenteer met thema- en lay-out opties

Nadat je je platform hebt opgezet, begint het plezier! Begin met het verkennen van de verschillende thema’s en lay-out opties die voor jou beschikbaar zijn op dat platform. Of het nu gaat om het kiezen van een achtergrondkleur of het kiezen uit verschillende lettergroottes,. Speel met alle instellingen en combinaties. Hierdoor kun je zien welke visuals het beste bij elkaar passen. Zodat je ze kunt aanpassen en uiteindelijk iets unieks kunt creëren.

Pas kleuren, lettertypen en afbeeldingen aan

De look en feel van jouw sjabloon kan aanzienlijk worden verbeterd door de juiste kleuren, lettertypen en afbeeldingen te gebruiken. Zorg er bij het selecteren van kleuren voor dat je neutrale kleuren en gedurfde uitspraken opneemt. Zo voorkom je dat je een monotoon palet krijgt. Vergeet ook niet te spelen met de lettergrootte. Rijke afbeeldingen die de aandacht trekken, kunnen ook de algehele visuele aantrekkingskracht van jouw sjabloon verbeteren!

Test het ontwerp op verschillende schermen

Nadat je een ontwerp hebt gemaakt dat aansluit bij je merkboodschap, is het belangrijk om het op meerdere apparaten te testen. Zorg ervoor dat het er goed uitziet op desktops, tablets en mobiele apparaten – of elk ander apparaat dat je van plan bent te gebruiken. Je wilt ervoor zorgen dat iedereen dezelfde mooie versie van jouw template kan zien, ongeacht hun platform voorkeur!

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist