Betekenis van: Tekstopbouw

« Terug naar Marketing Begrippen

Tekstopbouw is de manier hoe jij je tekst opbouwt om een boodschap over te brengen. Dit is belangrijk om de leesbaarheid te verbeteren.

Manieren van tekstopbouw

Voor merkkleding wil je juist de tekst onderaan de pagina zetten. Je wilt de klant gelijk aansturen op aankoop. Dit je doe je door vooral visuele beelden als eerst te zetten. Deze bevatten dan een button met een link naar het product. Het is natuurlijk ook van belang dat je tekst zo aanpast voor je doelgroep.

  • Chronologisch: Hier je wil je een mooi verhaal vertellen. Dit kan zijn over hoe het bedrijf is begonnen. Zo begin je met een startpunt, de ontwikkelingen en wat het bedrijf nu is bijvoorbeeld.
  • Categorisering: De klant wil gemakkelijk en snel aan informatie komen. Vandaar zorg je dat alles goed verdeeld is in onderwerpen en categorieën.
  • Probleem en oplossing: Dit wordt vaak gebruikt voor een salespagina of te wel een verkooppagina. Er wordt eerst een probleem omschreven en daarvoor de oplossing.
  • Vergelijken: Hier worden twee dingen vergeleken. Om zo het andere te versterken. Of juist overeenkomsten beschrijven wat weer elkaar kan versterken.

Je kan je creativiteit gebruiken. Een niet-standaard tekstopbouw kan er ook juist ervoor zorgen dat je meer opvalt.

Tekststijl

Dit kan je proberen om zoveel mogelijk aan te passen aan je doelgroep. Ook is het belangrijk om te kijken naar het gemiddelde taalniveau. Door rond die niveau te schrijven zal de leeservaring voor meer mensen beter zijn. Je kan ook denken aan de taal. Word het Nederlands, Engels of een andere taal? Het is belangrijk dat je weet hoe je wilt communiceren. Formeel met ‘u’ in plaats van jij kan al een heel groot verschil maken. Grammatica blijft belangrijk, want dit zal de leesbaarheid verbeteren. Al met al is de leesbaarheid en hoe je de boodschap overbrengt

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist