Betekenis van: Tekstlink

« Terug naar Marketing Begrippen

Tekstlink kan doorverwijzen naar een andere pagina. Dit maakt de navigatie van bezoekers beter.

Wat is een tekstlink?

Het wordt ook wel gezien als ankertekst, hyperlink, interne link building, koppeling. Op websites zijn er elementen. Die een bepaalde functie bieden. Bij een tekstlink is dat voor interactie. Het stuk woord krijgt vaak een blauwe kleur. Dit is klikbaar. Het brengt een koppeling naar een relevante pagina. Het woord heeft een aparte pagina, omdat het een belangrijke zoekterm is. Meestal wordt het paars van kleur als het al bezocht is. Hier zijn enkele toepassingen van tekstlinks:

  • Koppeling naar een pagina binnen in de website (interne link).
  • Koppeling naar een pagina op een andere website (backlink).
  • Vindhaarbaarheid in zoekmachines verbeteren door linkbuilding.

Interne link building versterkt SEO

Interne linkbuilding is zoveel mogelijke kwalitatieve interne koppeling verkrijgen. Dit zal je website helpen te groeien. Belangrijke voordelen van interne linkbuilding:

  • Vastzitten in het spinnenweb

Je wilt een bezoeker graag zo lang mogelijk houden op de website. Want dit maakt de kans groter op verkoop. Daarom kan meer informatie en relevante interne links hiervoor zorgen.

  • Hoger in de zoekmachines

Page Rank is het algoritme achter de zoekmachine van Google. Dit bepaalt hoe hoog een website onder op een zoekresultaat komt. Een link geeft een pagina een stukje waardering. Deze waardering nemen de zoekmachines mee. Daardoor zal je vindbaarheid groeien.

  • Extra hulp voor de bezoeker

Een tekstlink helpt jouw bezoeker beter te navigeren. Omdat de links verwijzen naar relevante pagina’s. Daardoor hoeft de bezoeker minder moeite te doen om bepaalde informatie te vinden.

Tekstlinks toevoegen

Dit kan je vaak via Content Management Systemen doen. Tekstverwerkers zijn hier ook goed voor. Dit zijn applicaties om je content van websites en andere kanalen te beheren. Ook om een tekst aan bepaalde SEO en leesbaarheid te laten voldoen. Het is ook mogelijk om dit handmatig te doen. Eerst selecteer je het woord. Vervolgens klik je met twee vingers of rechtermuisknop. Dan kies je voor hyperlink. Daar kan je het woord een URL koppeling geven.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist