Betekenis van: Tekst

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een tekst?

Een tekst is allemaal woorden die je bij elkaar verzameld met letters, symbolen of getallen. Overal kan je teksten vinden. In boeken of kranten. Maar er staan ook teksten op websites, sociale mediapagina’s of op producten. Een brief die schrijft kan je uitgedrukt worden. Vaak zie je dat terug bij kranten en tijdschriften.

Teksten in spraak

Een tekststuk wordt gebruikt om te communiceren. Communicatie is iets wat wij allemaal in het dagelijks leven doen. Dat doen we zowel schriftelijk als spraak. Wij maak een zin door allemaal woorden bij elkaar te verzamelen. Dit doen wij allemaal automatisch. Al die zinnen die je maakt vormen samen een tekst.

Online teksten

Dankzij computers woorden teksten meer online geüpload. Met internet is het veel makkelijker om een bericht te verspreiden. Teksten zie je ook op tv en radio voorbij komen. In reclames en commercials worden tekststuk niet gelezen maar uitgesproken. Voor een reclame wordt een stuk tekst geschreven en die tekststuk wordt uiteindelijk uitgesproken. Dit noem je tekst in spraak.

Hoe schrijf je een goed tekst?

Sommige teksten zijn niet bedoeld om iets specifieks overbrengen. Bij sommige teksten wordt er goed bij nagedacht omdat je een boodschap wilt overbrengen naar consumenten. Schrijvers denken heel goed na over de teksten wat zij schrijven. Het is voor hun heel erg belangrijk dat hun teksten invloed heeft op de mensen die hun boeken lezen. Om een goede tekststuk te schrijven is het belangrijk dat je rekening houdt met een paar belangrijk aspecten. Gebruik spreektaal. Op deze manier is het voor een lezer makkelijker om jouw verzameling van woorden te begrijpen. Structuur is heel erg belangrijk. Zorg dat je verzameling van woorden verdeeld zijn. Dat kan je doen door alinea’s te gebruiken. Met alinea’s is je tekst overzichtelijk en weet de lezer waar elke stuk tekst over gaat.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist