Betekenis van: Targeting

« Terug naar Marketing Begrippen

Targeting is het doelgericht bereiken van potentiële klanten. Dit is een vorm van onlinestrategie. Kwalliteit staat hier boven kwantiteit

Wat is targeting?

Je kan ervoor kiezen om een groot mogelijke doelgroep aan te spreken. De conversieratio hiervoor kan wissel vallend zijn. Omdat je hier voor kwantiteit gaat. Bij targeting draait het volledig op kwalitatieve bezoekers. Dit zijn bezoekers met hogere kans op interesse. Je kunt ervoor kiezen om 200 bezoekers te bereiken. De conversieratio is dan 10%. Dus dan je heb 20 klanten erbij gekregen. Een gefilterde groep van 100 bezoekers. Heeft een conversieratio van 30%. Dan heb je er 30 klanten bij. Dat terwijl je de helft van de bezoekers target. Dat is hoe in het zijn werking gaat.

Methodes om te targeten

Er zijn manieren om goed te kunnen targeten zoals:

Juiste doelgroep:

Stel je verkoopt streatwear kleding. Dan kan je doelgroep best jong zijn. Nu weet je dat jongeren voor online aanwezig zijn en shoppen. Daarom zorg je voor een mooie webshop. En genoeg social media marketing.

Segmentatie:

Je kan ervoor kiezen om je specifiek iets anders te doen in een markt. Een winkel met outerwear kleding. Verkoopt kleding voor alle soorten buiten activiteiten. Maar bij segmenteren kies je ervoor om alleen berg wandel kleding te verkopen.

Creëren van een connectie:

Waar zit je doelgroep, wat wil je doelgroep? Dat zijn enkele vragen die je kan beantwoorden. Met deze informatie kan je de juiste communicatie gebruiken voor je hen. Zo bouw je een goede relatie op.

Juiste kanalen:

Vooral zakelijke en formele mensen zitten op LinkedIn. Jongeren zitten vooral op Snapchat en Instagram. Welke is het best geschikt voor jouw bedrijf?

Targeting is een doel hebben waar je op richt. Het doel is voor elk bedrijf anders. En hoe je ervoor zorgt dat je dat doel behaald. Daarvoor kan jij een van de strategieën gebruiken. Of kies je ervoor om toch een andere weg in te slaan.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist