Betekenis van: Tablet

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een Tablet?

Een tablet is een platte computer of een telefoon met een groot scherm waarmee u software apps kunt gebruiken. Het scherm van dit apparaat is groter dan een telefoon. In 1989 kwam de allereerste mobiele computer uit. Het bedrijf GRiD Systems Corporation bracht de 2 kilo zware GRiDPAD op de markt en verkocht het voor 2400 dollar.

Wat kan je met een tablet doen?

Met een mobiele computer kan je heel veel verschillende software gerelateerde activiteiten uitvoeren. Met een mobiele computer kan je op internet surfen. Je kan foto’s en video’s maken van jezelf en andere en die bekijken in de galerij van een mobiele computer. Je kan op de Playstore of App Store allerlei verschillende soorten spelletjes vinden en die bespelen op je mobiele computer. Daarnaast kan je films en serie zien op het mooie grote scherm van een tablet. mobiele computers worden vooral gebruikt voor amusement.

Tegenwoordig worden mobiele computers ook gebruikt voor studie en werk. Sommige tablets hebben een toetsenboord waarmee je gemakkelijk teksten kan typen. Je kan gebruik maken van de sociale media apps om contact op te nemen met vrienden en familie. Met sommige mobiele computers kan je ook bellen die worden de LTE of cellulair variant genoemd. Een LTE of een Cellulair tablet bevat een simkaart poort waar een simkaart in kan. Dat zorgt ervoor dat je mensen kan bellen en gebeld kan worden.

De voordelen

Voordelen van een mobiele computer zijn in tegenstelling van een telefoon dat de scherm groot is. Dan vinden sommige mensen fijn om naar kijken omdat je makkelijker op icoontjes kan drukken en snel teksten kan lezen. Daarnaast is een tablet heel erg ligt en kan je het overal meenemen.

De nadelen

Wat een laptop beter maakt vergelijken met een tablet is dat het vaak minder opslag heeft. je kan op een laptop meer opslaan. Ook kan je een laptop makkelijker vinden met een ander apparaat zoals een tv. Bij een tablet heb je een tussen stuk nodig om de tablet met andere apparaten te verbinden.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist