Betekenis van: Succesfactor

« Terug naar Marketing Begrippen

Een succesfactor is een variabel dat een doel kan realiseren. Daarnaast kan het ook een schatting zijn. Vandaar dat het een variabel is.

Wat is een succesfactor?

Bedrijven en organisaties willen allemaal succes. Daarbij komt een doel. Dit doel kan verschillen van elkaar. Dit kan tijdelijk zijn of is het hoofddoel van een visie. Daarbij kan het een commercieel doel zijn. Of juist om de wereld een betere plek te maken. Wat je doel ook is. Er zijn factoren die je helpen om het succes te behalen. Maar het kan ook een indicator zijn of iets een succes wordt. Dus is een succesfactor niets anders dan variabele die gemeten kan worden. Binnen een zakelijk omgeving heb je meerdere vormen van succesfactoren:

KPI

Dit is de Key Performance Indicator. In het Nederlands is dit de kritische succesfactor. Sinds 1961 werd dit voor het eerst gebruikt. En wordt sindsdien in veel sectoren toegepast. Dit zijn doorslaggevende factoren voor het succes van een organisatie.

SWOT

Dit zijn Strenghts, Weaknesses, Opportunities en Threats. Dit is een vaak gebruikt model. Hierbij kan je een bedrijf goed in kaart brengen.

SMART

Dit staat voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden. Het is een model om een doel te stellen.

Succesfactor in SEO

Search Engine Optimalization helpt om website een hogere zichtbaarheid te even binnen in zoekmachines. Daarvoor kan je op meerdere punten optimaliseren. Dit zijn dan de bewezen succesfactoren van SEO. Denk hierbij aan specifieke zoektermen en link building. Google heeft wat delen van het algoritme vrijgegeven. Zodat de websites hier op kunnen optimaliseren. Waardoor de kwaliteit van informatie van Google stijgt.

Bij de succesfactor kan je een doel stellen. Bijvoorbeeld dat je op de 1ste pagina wilt komen in een zoekresultaat. Dus dan je ga werken met de succesfactor. Heeft het daadwerkelijk gewerkt. Dan weet je dat het werkt. Op die manier kan je de succesfactor berekenen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist