Betekenis van: Storytelling

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is storytelling?

Storytelling is een methode die wordt gebruikt door marketeers gebruiken om een verhaal te vertellen aan een afnemer. Deze verhaal kan over verschillende dingen gaan. Het kan gaan over een merk of een product. Daarnaast kan het een verhaal zijn dat gaat over willekeurige onderwerp waarbij een product of dienst mee in aanraking komt.

De effecten van een verhaal

Naast zoekmachine optimalisatie wordt storytelling vaak gebruikt door marketeers. Het optimaliseren van de zoekmachines biedt grote kansen voor online marketing. Als je wilt dat mensen je producten of diensten gaan aanschaffen moeten ze je kunnen vinden. Door te ranken op in de browsers is de kans groter dat gebruikers je vinden. Maar hoe zorg je ervoor dat een consument jou producten koopt? Met storytelling vertel je een persoon die op de link klikt om jou website te bezoeken. In deze fase wordt storytelling belangrijker. Want je moet in een korte tijd een klant overtuigen om jou producten te kopen.

storytelling

Waarom is storytelling belangrijk?

Als bedrijf is het belangrijk dat je een verhaal hebt. Het is natuurlijk belangrijk dat je kwaliteit producten en diensten biedt maar wat belangrijker is wat je wilt uitstralen. Wat wil je over brengen met je brand. Op deze manier kan je emotie opwekken bij consumenten waardoor ze eerder je kleding zullen kopen. Met een story kan je het imago van een bedrijf maken, maar je kan het ook breken. Als je bijvoorbeeld je inzet voor natuur maar geen duurzaam producten verkoopt zal je verhaal je in je tegendeel werken.

Hoe bedenk je een verhaal?

Zorg dat je verhaal uniek is. De held van je verhaal is altijd de klant. De held maakt heel veel dingen mee in een avontuur om eindelijk zijn schat te vinden. Zorg ervoor dat jouw verhaal wordt herkend. Je product of dienst moet de held helpen door de obstakels om zijn schat te vinden.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist