Betekenis van: Stockfoto

« Terug naar Marketing Begrippen

Een stockfoto is een professionele foto die vaak wordt gekocht bij een online bibliotheek voor zakelijke of persoonlijke doeleinden. Stockfoto’s bevatten meestal onderwerpen als landschappen, stadsgezichten, dieren en mensen die alledaagse activiteiten uitvoeren. Bedrijven gebruiken stockfoto’s om een boodschap of concept over te brengen. Maar stockfoto’s zijn soms ook gewoon gratis. Er zijn namelijk verschillende bedrijven die kosteloos foto’s aanbieden voor commercieel gebruik. Voorbeelden hiervan zijn Pexels & Unsplash.

Pexels Stockfoto’s

Pexels is een gratis stockfoto website met meer dan 10 miljoen foto’s en video’s van hoge kwaliteit. Alle inhoud op Pexels is gelicentieerd onder de Creative Commons Zero (CC0)-licentie, wat betekent dat je deze voor elk doel kunt gebruiken zonder de oorspronkelijke auteur te noemen. Je vindt er foto’s, illustraties en video’s voor creatieve projecten.

Unsplash Stockfoto’s

Unsplash is een website waar je ook gratis stockfoto’s met een hoge resolutie kunt bekijken en delen. Het is een online bibliotheek met meer dan 2 miljoen afbeeldingen, gemaakt door fotografen over de hele wereld. Vind stijlvolle afbeeldingen voor je website, blog of bedrijf met Unsplash.

Voordelen van stockfoto’s

Stockfoto’s kunnen een geweldige tijdbesparende en kosteneffectieve manier zijn om visuele interesse aan jouw inhoud toe te voegen. Het gebruik van stockfoto’s kan je de tijd en kosten besparen van het maken of kopen van aangepaste foto’s. Bovendien bieden veel stockfotosites ook royaltyvrije licenties voor afbeeldingen, waardoor je nog meer waar voor je geld krijgt.

Er zijn tegenwoordig enorm veel foto’s beschikbaar. Hierdoor vind je eigenlijk altijd wel een foto die past bij wat je zoekt. Bovendien komen er ook steeds meer mogelijkheden om met AI beelden te scheppen. Zo zijn robots steeds beter in staat om een afbeelding te maken op basis van een menselijke opdracht. Bij het uitzoeken van een stockfoto is het wel slim om niet de eerste de beste foto te pakken. Zoek naar een foto die past bij wat je zoekt en ook niet super populair is.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist