Betekenis van: Staffel

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een Staffel?

Een staffel is de manier hoe korting wordt berekend voor grote hoeveelheden. Het wordt veel gebruikt voor B2B. Een product kost 5 euro per stuk. Dat is de inkoopprijs. Wanneer een onderneming stuk of 40 inkoopt kost dat 200 euro. Een groothandel bedrijf gaat minder wanneer er heel veel artikelen worden afgenomen. Dat is een van de grootste redenen waarom staffelkorting wordt aangeboden aan ondernemingen die grote aantallen willen kopen. Meestal heeft een fabrikant een groot voordeel en dat geld ook voor de persoon die besteld.

Een ander woord voor staffel is trede. Bij zo een korting wordt er per treden dus een korting aangeboden. Stel je voor wilt een product in grote aantallen kopen. Dan kan je 10 tot 50 stuks voor de normale prijs kopen. Je kan ook 50 tot 100 met 10% korting kopen en 100 tot 250 met 15% korting. Zo halen fabrikanten consumenten over om producten in grote aantallen te kopen. Meeste leveranciers hoeven maar eenmalig een factuur te sturen om een pakket te verzenden. Voor garantie of andere services kan er maar met een klant gecommuniceerd worden.

Staffel en B2B

In B2B wordt er heel veel met staffel gewerkt. Als een consument een staffelkorting krijgt wordt het ook wel kwantumkorting genoemd. Als je een staffel bepaalt kan je zowel kijken naar het aantal verschillenden artikelen en naar de hele aankoophistorie van een consument.

Loyaliteit

Grote bedrijven zoals Makro maken gebruik van staffel. Klanten die zo een winkel bezoeken moeten een klantenpas hebben. Zonder klantenpas mag je geen aankopen doen. Met een klantenpas kan je gebruik maken van de voordelen van dit soort winkels. Dat doen dit soort bedrijven expres zodat ze consumenten niet naar een andere leverancier gaan om producten te kopen wat zei nodig hebben. Zo blijven de meeste consumenten trouw.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist