Betekenis van: SSL Certificaat

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een SSL Certificaat?

SSL Certificaat staat voor Secure Socket Layer en is een protocol die een veilige verbinding verzorgt tussen webserver en internetbrowser. SSL zorgt dus voor een veilige verbinding tussen jouw website en een webserver zoals Google Chrome of Bing. Doordat SSL een veilige sleutel koppelen aan websites, kunnen data met een code bewaard worden. Op deze manier worden data veilig ingevoerd zonder dat externe partijen in het systeem kunnen komen om data te stelen. Hierdoor kunnen gegevens zoals wachtwoorden en bankgegevens veilig gebruikt worden.

Hoe kan je een SSL Certificaat aanvragen?

Een persoon die een SSL wilt aanvragen moet zelf ook de eigenaar van een website zijn. Als eigenaar van een website kan je een SSL aanvragen bij certificaatautoriteit. Na de aanvraag kan de web host het SSL installeren.

Wat voor SSL Certificaten zijn er?

Er zijn 4 soorten SSL Certificaten beschikbaar. Single domain is er een van. Dit is een van de meest gebruikte certificaten. Met een single domain wordt alleen je hoofdwebsite beveiligd. Andere sub domeinen worden niet beveiligd door SSL. Een van de andere certificaten is wildcard SSL . Bij wildcard zijn alle sub domeinen automatisch beveiligd. Extended Validation werkt precies hetzelfde als Single Domain SSL Certificaat. Maar bij Extended Validation wordt er extra bedrijf informatie toegevoegd bij de adresbalk zodat het bezoekers vertrouwen geeft. Multi Domain is een certificaat. Je kan het gebruiken om meerdere en verschillende domeinnamen te beveiligen. Dus is het Voor heel veel grote bedrijven die veel content creëren heel handig.

Wat zijn de kosten?

Een SSL is een certificaat die websites beveiligd waar jaarlijkse kosten aan vast zitten. De kosten van een certificaat zijn relatief duur. Vooral als je een Wildcard of een Extended Validation certificaat neemt. Dat komt door dat de vraag naar deze twee certificaten minder zijn.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist