Betekenis van: Spreadsheet

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een spreadsheet?

Een spreadsheet is een bestand dat bestaat uit een aantal kolommen die gestructureerd staan en je helpen met ordenen en berekenen van data. Deze data kunnen in de vorm van numerieke waarde zijn. De data kunnen ook in de vorm teksten en formules zijn maar meestal zijn het numerieke.

Op welke programma’s kun je een spreadsheet maken?

Je kunt een spreadsheet maken met een programma. Het bekendste programma dat hiervoor wordt gebruikt is Exel van Microsoft. Je kunt dit ook doen op Google. Google heeft zijn eigen programma waarmee je een spreadsheet kunt maken. Toch steekt Excel boven alle programma’s uit. Mocht je gebruik willen maken van een ander programma bijvoorbeeld die van Google, kun je die overzetten naar een Excel bestand.

Excel

Kosten zijn meestal eerste overwegingen bij het kiezen van een spreadsheetprogramma. Voor Microsoft 365 of alleen Excel moet je een jaar abonnement betalen. Een jaar abonnement van Microsoft 365 kost 75 euro per jaar. Je kunt dan voor een jaar lang gebruik maken van Exel maar ook Word en PowerPoint. Daarnaast krijg je 1 tb Cloud opslag gratis erbij en kun je je gegevens beschermen met een antivirus die je erbij krijgt.  

Google

De spreadsheet van Google is een concurrent van Microsoft Office Excel. Door de unieke opties die deze tool biedt is het duidelijk dat zei de grootste tegenstanders zijn van Excel. Je kunt met het programma van Google snel en kwalitatief op de Cloud server werken.

Verschil tussen Google en Excel

Excel is beter in het verwerken van grote bestanden dan Google. Je kunt het programma van Google niet makkelijk offline gebruiken. Het is een relevant programma als je veel op de Cloud server wilt werken. Excel kun je zowel online als offline gebruiken. Op basis van functionaliteit verschillen deze twee grootheden niet veel van elkaar. Wat Google heel erg uniek maakt is dat het heel erg veilig is. Dat komt door de HTTPS-verbinding. Dit zorgt ervoor dat hackers niet makkelijk u bestanden kunnen zien.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist