Betekenis van: Sponsoring

« Terug naar Marketing Begrippen

Sponsoring is hetgeen waarbij één partij een andere partij graag wilt helpen. Voor beide partijen is het zeer voordelig.

Wat is sponsoring?

Organisaties, evenement of personen kunnen ervoor kiezen om een andere partij te ondersteunen. Er kunnen veel redenen zijn om een partij te sponsoren:

  • Vergroot naamsbekendheid

In principe wordt altijd de sponsorend partij goed naar voren gebracht bij de andere partij. Denk maar aan club tenue die de sponsor op hun shirt heeft geprint.

  • Imago verbeteren

Sponsoring voor goede doelen, MVO-organisaties of sterk positieve beïnvloeden evenement kan voor de partij het imago verbeteren.

  • Netwerk uitbreiden

Door een andere partij te sponsoren kan je een langlopende connectie met elkaar creëren. Verder zien de connecties van de andere partij dat jij sponsort waardoor zij wellicht ook samen willen werken met jou.

Bij sponsoring is er natuurlijk ook sprake van quid pro quo of te wel een compensatie. Dit is in het meeste geval de wijze waarop de samenwerking in zijn gang gaat. Als er geen compensatie is dan spreken wij van een gift of donatie.

sponsoring

Voetbal sponsors

Deze sponsors zijn onmisbaar in de voetbalwereld. Of je nou kijkt naar de plaatselijke voetbalclub of naar PSG overal zie je op de tenues een sponsor. Bij professioneel voetbal veranderd de sponsor vaak ook met de jaren heen. Zo had Barcelona tussen 2015 – 2017 Qatar airways als sponsor en Rakuten tussen 2017 – 2021.

Geld binnenhalen

Bedrijven kunnen kiezen om een crowd funding campagne op te zetten. Dit doe je door een strak plan te hebben en voor een mooie visie en missie. Hiermee kan je dan mensen binnenhalen om geld in te zetten voor jouw bedrijf. Dit kan je ook zien als sponsoring, maar is de tegenprestatie wat anders.

Sponsoring optie

Wanneer kies je ervoor om te sponoren? Vaak kiezen bedrijven voor een partij dat zij goed vinden om te ondersteunen. De voorspelling van hoeveel zichtbaarheid het bedrijf krijgt speelt ook een belangrijke rol natuurlijk.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist