Betekenis van: Spinnenweb

« Terug naar Marketing Begrippen

Een spinnenweb is een klein stuk web van het wereldwijde web. Het web zijn de websites en pagina’s van bedrijven.

Wat is een spinnenweb?

Het spinnenweb beschrijft alles omtrent de website van een bedrijf. Het bedrijf wil zoveel mogelijk bezoekers. Zij willen ook dat zij lang blijven rondhangen binnen de website. Dit moet zorgen voor meer interesse en conversie voor het bedrijf. Om die reden zijn de bedrijven diegene die het web heeft gemaakt. De bezoekers zijn dan de prooi dat in web vast moeten zitten.

Vastzitten in het spinnenweb

Meer informatie en links binnen in de website is belangrijk. Omdat de bezoeker dan niet naar een andere website hoeft voor informatie. Des te langer de bezoeker blijft rondhangen in jouw web des te groter de kans tot een nieuwe klant. Een goede manier is door bij een product een bijpassend product te plaatsen. Daardoor zal de klant langer op jouw website blijven.

Strijd voor het perfecte web

De strijd om bezoekers langer in het web te houden wordt steeds groter. Veel bedrijven kiezen ervoor om extra diensten en informatie aan te bieden:

Instagram: Zij hebben de laatste jaren ook Instagram shopping toegevoegd. Hier kunnen bedrijfsaccount hun producten aanbieden. Op deze manier hoeft de bezoeker niet per se naar de website van het bedrijf.

Google: Zij zijn een hele grote speler hierin. Door Google shopping, maps, nieuws, translate etc. toe te voegen heeft de bezoeker alle informatie voor zich.

Snapchat: Naast chatten en snaps maken kan je ook je vrienden zien in de snapchat map. Laatste jaren hebben zij ook meer functies gemaakt voor langere snaps.

Het wereld weide web is één groot netwerk van informatie. Alles is los van elkaar maar tegelijkertijd ook verbonden. Zorg ervoor dat het jouw stuk web goed met elkaar verbonden is. Zo zal je met de tijd mee meer prooien in jou web krijgen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist