Betekenis van: Spiders

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat zijn Spiders?

Spiders, wat je ook crawlers kan noemen, zijn software programma’s met het doel om internet te indexeren voor gebruik op Google. Deze spinnen zijn meestal opzoek naar nieuwe pagina’s en websites en pagina’s die gewijzigd zijn. Deze bots of crawlers kunnen je website indexeren maar ze kunnen ook je pagina overslaan. Zo een crawler is onafhankelijk die websites analyseert door een opdracht die een zoekmachine geeft. Wereldwijd kruipen spiders door het web. Deze crawlers werken geautomatiseerd programma’s. Op deze manier hoef je niet een nieuwe website te melden bij Google. Overigens worden websites met dezelfde frequentie bezocht. Om die reden is het belangrijk om spiders uitnodigen wanneer een website niet online staat.

Verschillende soorten spiders

Je hebt verschillende soorten spiders. Sommige spiders kijken naar de gehele content op een website. Andere crawlers kijken alleen naar de eerste paar woorden. Crawlers beginnen vaak bij bekende websites en gaan dan kijken naar alle links. Dit gebeurt de gehele dag. Na een indexatie komen alle spider terug.

Hoe optimaliseer je een website?

Zorg ervoor dat de structuur van je website goed is. Wanneer je pagina’s toegankelijk zijn kunnen crawlers informatie vinden die ze nodig hebben. Zorg ervoor dat je een goed zoekwoordenonderzoek doet. Probeer zoveel mogelijke kwalitatieve content te creëren. Met goede content kom je hoger in de Google ranks. Doe aan linkbuilding. Met linkbuilding is je doel om je positie in de zoekmachine te verbeteren op specifieke zoekwoorden. Als je een hogere positie krijgt in Google kan dat ervoor zorgen dat je meer pagina verkeer krijgt op jouw website. Werk je site regelmatig bij. Net als een tuin moet je een website om de tijd bijwerken om de gebruikservaring te verbeteren. Het is heel erg belangrijk dat je website snel is voor gebruikers en dat je nieuwe relevante content plaats.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist