Betekenis van: Spam

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een spam?

Spam, wat je ook een lastpost kan noemen, is het ontvangen en versturen van berichten waar je niet om hebt gevraagd. Lastpost heeft verschillende vormen. De meeste voorkomende vorm is een email ontvangen met aparte boodschappen. Zo zijn er verschillende vormen van spam.

Wat is phishing?

Phishing is een vorm van internetfruade. Op internet worden opgelicht en gelokt naar een nagemaakte website. Heel veel criminelen hengelen naar gegeven om te frauderen. Dat doen ze door je persoonlijke bericht sturen vanuit een webwinkel of bank. Dit doen ze op een professionele wijze door een nagemaakte mails te maken waardoor het geloofwaardig overkomt. Als het slachtoffer door klikt worden zijn gegevens bloot gesteld aan de fraudeur. Op deze manier kan een crimineel al het geld van de rekening halen. hengelen kan je voorkomen door je e-mailadres nooit op sociale media te zetten. Geef nooit je bankgegevens of identiteitsbewijs. Gebruik geen linkjes om naar een website te gaan. Zoek zelf de website op dat is een veiligere manier om een website te bezoeken. Maak daarnaast ook gebruik van een spamfilter, dit zorgt ervoor dat er minder lastpost je mailbox binnen komt.

Verschil tussen phishing en spam

Spam is heel erg vervelend, maar het is niet gevaarlijk. Bij een lastpost krijg je alleen ongevraagde meldingen om aan jou iets te verkopen. Phishing is heel gevaarlijk. Bij phishing proberen criminelen om aan jou gegevens te komen om geld te frauderen.

Wat doe je tegen een lastpost?

Vaak worden e-mailadressen misbruikt om een spam te versturen. Het makkelijkste om daartegen te gaan is om je wachtwoord te wijzigen. Een goede virusscanner kan een spam die vanuit jou e-mailadres wordt verstuurd oplossen. Bij inkomend spam krijg je ongewenste mails in je mailbox. Vaak worden meeste mails die je als lastpost ervaart tegengehouden door een spamfilter. Als er alsnog spam verschijnt in je mailbox kan je de mailprovider aangeven dat je een mail als lastpost ervaart. Daarna zal je mailprovider een oplossing hiervoor verzinnen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist