Betekenis van: Spam score

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een spam score?

Een spam score is een welbekend begrip onder alle SEO-specialisten. Dit begrip heeft te maken met link building. Bij link building kijk je naar relevante backlinks voor jouw website. Een spam score is één van de aspecten die een backlink nuttig maken. Als jouw website een backlink heeft waarbij de spam score hoog is zult deze backlink geen waarde krijgen van Google. Het is belangrijk dat je om de tijd naar de spam score kijkt van je website. Als je een link ontvangt van websites met een hoge spam score kun je deze het beste verwijderen.

Wat heeft het met link building te maken?

Een ongevraagde score is heel erg belangrijk voor link building. Je kunt op twee manieren achterhalen wat de score is van je website. Voor beide manieren moet je wel een account aanmaken

Moz

bij Moz. Als je dat gedaan hebt kun je met jouw Moz account kun je open site explorer doen. Als je de URL van de website invult kun je de spam score achterhalen. Mozbar is een extensie die ontwikkeld is door Moz. Als je naar pagina gaat klik je op de Moz icoon die op jouw adresvenster staat. Dan krijg je een adres balkje met domein autoriteit, pagina autoriteit en spam score.

Waarvoor kun je spam score voor gebruiken?

Je kunt met deze methode je eigen website in orde krijgen. Maar je kunt ook de websites van de tegenpartijen analyseren. Je kunt dus ook de score van de concurrenten zien. Als je concurrenten een lage score hebben zou dit een van de redenen kunnen zijn waarom zij hoger staan in de Google ranking. Je moet niet de druk voelen wanneer je ziet dat de scores laag zijn. Dit is dan een goed reden om na te denken over een optimalisatie. Als dat niet gebeurt kan Google aankloppen. Als je de spam score bepaalt met Moz kun je zien hoe groot de kans is dat Google je gaat bannen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist